3FM nieuws

"Madonna is een moraliserende slet"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Madonna is een moraliserende slet"

Madonna scoort geen punten bij de Russische overheid. Omdat ze Pussy Riot en homoseksuelen steunt krijgt ze nu een boete.

Madonna kwam voor twee optredens naar de Russische stad St. Petersburg. Tijdens deze twee concerten heeft ze geen punten gescoord bij de Russische overheid. Ze werd door een Russische politicus een "moraliserende slet" genoemd en krijgt waarschijnlijk een geldboete omdat ze opriep tot vrijheid voor Russische homoseksuelen.

Russische politicus noemt Madonna een "moraliserende slet"

Dmitry Rogozin, de Russische vicepremier van Defensie, heeft in een tweet Madonna een "moraliserende slet" genoemd. Madonna heeft tijdens een concert in Moskou haar steun richting Pussy Riot duidelijk gemaakt, iets wat de Russische regering niet leuk vindt.

"Op hogere leeftijd probeert iedere voormalige s. iedereen de les te lezen met moraal. Met name tijdens buitenlandse tournees." De afgekorte "s." is in Rusland een veelgebruikte afkorting voor "slet".

Tijdens een Russisch concert van Madonna stonden de woorden "Pussy Riot" op haar rug (zie afbeelding linksboven), deed ze een bivakmuts op en zei de woorden "I pray for their freedom".

Pussy Riot, die in Moskou berecht worden voor het kwetsen van de Russische regering, treden altijd op met gekleurde bivakmutsen.

Propaganda voor homoseksuelen verboden in Rusland

Niet alleen Pussy Riot maar ook homoseksuelen hebben Madonna's steun. Tijdens een van haar Russische concerten zei Madonna dat "we onze liefde en waardering moeten tonen voor de homo's en dat we moeten vechten voor het recht om vrij te zijn".

In Rusland is propaganda voor homoseksualiteit verboden, ze krijgt nu waarschijnlijk een geldboete voor deze actie.

Ster advertentie
Ster advertentie