3FM nieuws

Track van Bono’s band The Hype uitgebracht

  1. Nieuwschevron right
  2. Track van Bono’s band The Hype uitgebracht

Op de soundtrack van de film Killing Bono staat een track van The Hype. De band die later bekend werd als U2.

De rock ‘n roll comedy Killing Bono vertelt het waargebeurde verhaal van twee Ierse broers Neil en Ivan McCormick, die het willen maken in de muziekwereld. Singer-songwriter Neil is er van overtuigd dat het succes voor hem is weggelegd.

Er is echter een probleem, Neil wil in de schoolband The Hype, maar die heeft maar een zanger nodig. En die plek is net vergeven aan zijn goede vriend Paul. Paul noemt zich later Bono, de band verandert de naam in U2 en ‘the rest is history’. De broers lukt het niet om uit de schaduw van deze band te komen.

‘Street Mission’ van The Hype

De film komt later dit jaar uit, maar de soundtrack ervan verschijnt volgende maand. Daarop staat ook de nooit eerder uitgebrachte zeldzame track ‘Street Mission’ van The Hype. De track wordt uitgevoerd door Martin McCann op zang (de acteur die Bono speelt in de film) en de band die in de film The Hype speelt.

U2 bracht het nummer nooit officieel uit, maar ze speelden het wel live. Zoals te zien en horen is op de beelden uit 1978 onderaan dit bericht, met daarop een piepjonge U2.

Bono's Doppelganger

Het verhaal van de film is weer gebaseerd op het boek I Was Bono’s Doppelganger van (inmiddels geen muzikant meer, maar journalist) Neil McCormick.

De Trailer van Killing Bono

Ster advertentie
Ster advertentie