3FM nieuws

Dance4Life in zicht

  1. Nieuwschevron right
  2. Dance4Life in zicht
DJ Tiësto draait op 25 november in het Gelredome de sterren van de hemel tijdens Dance 4 Life. Er is ook een veiling voor dit goede doel.Wat is Dance4Live?
Dance4Life is een steeds groeiend, wereldwijd project om door middel van dansen de ziekte AIDS en HIV aan te pakken. Jongeren nemen tijdens de tweejarige terugkerende, internationale actiecampagne zelf het heft in handen.

AIDS en HIV
Voor miljarden mensen op de wereld bestaat AIDS eigenlijk niet. Ze praten er niet over, ze lezen er niet over, ze doen alsof de ziekte er helemaal niet is. Toch hebben 37,8 miljoen mensen op de wereld AIDS of HIV, het virus dat AIDS veroorzaakt. Dat blijkt uit cijfers van UNAIDS, de aidsorganisatie van de Verenigde Naties. Alleen door heel veel aandacht voor AIDS kan het probleem worden aangepakt. Daarnaast betekent aandacht ook geld en ook dat is hard nodig.

Dansen?
HIV en AIDS treffen vooral de jonge generatie. Daarom is het ook juist die generatie die is opgestaan om te dansen. Niet alleen in Nederland: in steeds meer landen krijgt Dance4Life voet aan de grond, nu al in meer dan tien landen.

Ja maar... dansen?
Door zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd te laten dansen, kan er veel aandacht worden gevraagd voor het grote probleem van HIV en AIDS. Dance4Life richt zich zowel op bewustwording en educatie als op fundraising. Door alle uiteenlopende acties is er tot nu toe al meer dan € 2.000.000 euro opgehaald!

25 november Wereld Aids Dag - Dance Event in Gelredome
Dit jaar is Dance4Life actief in veel verschillende landen. Op 25 november 2006 dansen alle deelnemende jongeren voor het leven, gekleed in het wit en via satelliet live met elkaar verbonden, ter afsluiting van het scholenproject. Het Gelredome is de lokatie voor het mega dance event met o.a. Tiësto.

Veiling voor het goede doel
Ook via het internet voert Dance4life een campagne. In samenwerking met een aantal BN-ers, waaronder Giel Beelen, worden items geveild via eBay. Zo kan je bieden op style advies van Dyanne Beekman of een parachutesprong met Giel.

>> Ga naar de veiling!
>> 3FM is partner van Dance4Life
Ster advertentie
Ster advertentie