3FM nieuws

Dit zijn de meest bijzondere stemlocaties van 2023

foto: Verkiezingenfoto: Verkiezingen
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de meest bijzondere stemlocaties van 2023

Vandaag is het zover, de stembussen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn geopend en alleen vandaag kan jij je stem uitbrengen. Maar waar moet je dit eigenlijk doen? Wij zetten de leukste stemlocaties voor jou op een rijtje.

Concertzalen

De meeste mensen zullen Paradiso Noord, oftewel Tolhuistuin, kennen als concertzaal. Maar speciaal voor vandaag is het gebouw omgetoverd tot stemlocatie. Tijdens de laatste verkiezingen in maart waren er allerlei activiteiten rondom het stemmen bedacht. Zo hoorde je in de wachtrij, hoe kan het ook anders, muziek en was er na afloop van het stemmen ook nog eens een silent-disco!

Ook in TivoliVredenburg in Utrecht is het mogelijk om vandaag te stemmen. De concertzaal is makkelijk te bereiken en ook nog eens een leuke locatie om te gaan stemmen. Dus loop jij richting het station, stop even bij deze prachtige concertzaal om je stem uit te brengen.

foto: Michiel Ton

In poppodia 013 in Tilburg, Doornroosje in Nijmegen, Paard in Den Haag en Willem Twee in Den Bosch ligt het rode potlood ook voor je klaar vandaag!

Musea

Niet alleen in onze concertzalen kan er worden gestemd, maar ook in veel musea. In het Anne Frank Huis in onze hoofdstad kan je van 9:00 tot 19:00 stemmen in de ontvangsthal en krijg je als beloning een gratis museumbezoek. Ook in het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Mariniersmuseum in Rotterdam ben je vandaag welkom!

foto: Anne Frank Huis

Diverse stemlocaties

Zin in wat ontspanning na het stemmen? Dat kan! In de Pathé-bioscopen in Amsterdam, Ede, Tilburg, Utrecht, Zaandam en Zwolle ligt het rode potlood voor je klaar, en daarna kan je meteen een filmpje pakken!

Je stem liever uitbrengen tussen de geitjes en varkens? In Amsterdam-Oost kan dat bij kinderboerderij De Werf. En ook bij de Stadsboerderij in Utrecht kun je na het stemmen even knuffelen met de dieren.

Voor wie meer zin heeft in een sportief uitje kan terecht in Groningen bij een lasergamehal. Ook een aantal moskeeën stellen zich beschikbaar als stemlocatie.

Benieuwd waar je nog meer kan stemmen? Check het hier!

Ster advertentie
Ster advertentie