3FM nieuws

Dit was Muse in Carré

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was Muse in Carré

Wereldwijd erkend als één van de beste én grootste live bands ter wereld en vanavond in kleine theatersetting: dit was Muse in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De release van de nieuwe plaat Will of The People zette het startschot voor de Engelse band om in een gelimiteerd aantal theaters op te treden voordat ze in 2023 uitgebreid op tournee gaan. En dat ze vanavond in een intiemere setting stonden, merkte je niks van.

Muse in Carré

Tegenwoordig staan Muse-shows bekend als bombastische arenaspektakels, maar tijdens deze korte tournee doet de band een ronde langs de theaters. Ingetogen kan je de show echter niet noemen. Exact de energie die je van de band gewend bent stond vanavond op het podium van Carré: een bijna duizelende lichtshow gecombineerd met de gigantische harde rocksound, en alle anthems van zowel eerder ('Starlight', 'Supermassive Black Hole', 'Hysteria') als nieuwer werk ('Will Of The People', 'Compliance', 'Won't Stand Down') werden luidkeels meegezongen, toegejuicht en geklapt.

De Britse rockband, die we tegenwoordig alleen spotten op massale festivalweides en stadions, liet vanavond het koninklijk theater in onze hoofdstand doen beven. De band staat erom bekend met hun show het gehele publiek mee te nemen naar een andere dimensie, en ook vanavond is dat Muse uitstekend gelukt.

foto: Ben Houdijk

Will of the People

Het aankomende album Will of the People werd afgelopen zomer uitgebracht. De platenmaatschappij van Muse vroeg in eerste instantie om een greatest hits album van de band, niet gek als je naar het repertoire kijkt van de band. Maar in plaats daarvan besloten Matt, Dominic en Chris om een album te maken met de sounds van hun bekende hits. De plaat is in zijn geheel geproduceerd door Muse en luistert als een elektronisch anthem. Dus: nieuwe muziek, in de stijl waarin de band wederom hun bekwaamheid in het vertellen van verhalen en creëren van dystopische werelden bewijst. En vanavond bewees goed dat het ook live goed uit de verf komt.

foto: Ben Houdijk

Het Malieveld

Gaan we Muse vanaf nu alleen nog maar in theaters zien? Natuurlijk niet! Vorige week maakte de zuiderburen van Rock Werchter al bekend dat Muse één van de headliners van 2023 gaat zijn. Gelukkig slaan ze wederom Nederland niet over, op 7 juni staat de band op Het Malieveld in Den Haag. Niemand minder dan Royal Blood zal de Britse band vergezellen en het voorprogramma bij de shows verzorgen. Dus als je ze in deze intieme setting hebt moeten missen, geen paniek: genoeg kans om ze volgend jaar nog mee te pakken!

foto: Ben Houdijk

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie