3FM nieuws

Floor Jansen valt in bij Nightwish

  1. Nieuwschevron right
  2. Floor Jansen valt in bij Nightwish

Zangeres Anette Olzon verlaat de Finse metalband Nightwish en wordt vervangen door de Nederlandse Floor Jansen. Giel belde met haar!

Na twee albums heeft zangeres Anette Olzon de metalband Nightwish alweer verlaten. Anette kon zich niet vinden in de koers van de band en dit leidde tot conflicten. De zangeres wordt vervangen door de Nederlandse Floor Jansen van metalband ReVamp om Anette te vervangen.

Nightwish tourt door de VS

Nightwish tourt momenteel door de Verenigde Staten en is ondanks de problemen niet van plan de Imaginaerum tour te annuleren. De band moest bijna de show in Denver annuleren omdat Anette in het ziekenhuis lag. Gelukkig werden ze uit de brand geholpen door de twee achtergrondzangeressen van de Amerikaanse metalband Kamelot, die in het voorprogramma stonden.

Floor Jansen neemt stokje over

Nightwish heeft Floor Jansen gevraagd om de taak van zangeres Anette over te nemen. De band laat op hun website weten: "Nightwish has no intention of cancelling any upcoming shows, and as a result we have decided to bring in a substitute vocalist starting in Seattle October 1 2012. Her name is Floor Jansen from The Netherlands (ex-After Forever, ReVamp), and she has graciously stepped in to help us complete the Imaginaerum world tour."

Anette Olzon niet blij

Anette liet op haar blog weten dat ze niet blij was dat ze tijdens het concert in Denver werd vervangen door de achtergrondzangeressen van Kamelot. Ze vond het maar raar dat haar collega's de show belangrijker vonden dan haar gezondheid.

Giel belt met Floor Jansen

Giel belde woensdagmorgen met Floor Jansen die op stel en sprong naar de Verenigde Staten afgereisd was nadat de Finse band Nightwish haar had gevraagd te zingen tijdens hun Amerikaanse tour.

Ster advertentie
Ster advertentie