3FM nieuws

VHS van X Ambassadors is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. VHS van X Ambassadors is 3FM Album van de Week

"I'm gonna go big", zingt frontman Sam Harris op 'B.I.G.'. Wij geloven hem meteen. Wát een fijne plaat is VHS!

>> VHS winnen? Dat kan hier!

Rock met een lekkere beat, dat is VHS van X Ambassadors in een notendop. Het viertal uit New York maakt al een aantal jaar samen muziek, maar brak pas in 2015 internationaal door met hitsingle 'Renegades'. I say hey, hey hey hey...

Bekend van...

Met een beetje hulp van Imagine Dragons-frontman Dan Reynolds sleepten de mannen een platencontract binnen en al snel daarna verscheen hun eerste EP Love Songs Drug Songs. VHS kwam twee jaar later uit, in juni 2015, en bevat ook meteen een samenwerking met de Dragons: 'Fear'.

Daarnaast is ook 'Jungle' terug te vinden op de plaat, die je wellicht al kent van een reclame voor koptelefoons. Én misschien heb je ze ook al gezien bij 3voor12. Niet? No worries. We hebben 'm hier voor je:

X Ambassadors & Jamie 'N Commons - 'Jungle'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Renegades

En dan is er natuurlijk nog 'Renegades', het catchy liedje dat wereldwijd een enorme hitstatus bereikte, gebruikt werd in een autocommercial en bij 3FM als eerste werd getipt door Herman. De toetsenist van de band, Casey, is blind sinds zijn geboorte. Met deze kennis in je achterhoofd worden de lyrics van 'Renegade', en bijbehorende muziekvideo, meteen een stukje duidelijker.

Het gaat in 'Renegades' om mensen met een beperking en hoe zij op een eigen manier van het leven genieten: "It's not a matter of enjoying it more or less. It's about enjoying it differently".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'All hail the outlaws, the Spielbergs and Kubricks'

Verspreid over het album vind je een flink aantal filmverwijzingen. Dit is niet met opzet gedaan, vertelt frontman Sam: "Van Indiana Jones tot het werk van Spielberg en Kubrick, films waren een enorm groot onderdeel van m'n jeugd. Ik heb niet echt gepland om dat in m'n teksten te verwerken, maar het gebeurde gewoon steeds!"

Check VHS via Spotify:

Check VHS via Deezer:

Ster advertentie
Ster advertentie