3FM nieuws

Giro 555 is geopend voor de Hoorn van Afrika

  1. Nieuwschevron right
  2. Giro 555 is geopend voor de Hoorn van Afrika

Door aanhoudende droogte worden zo'n 10 miljoen mensen bedreigd door een hongersnood. Giro 555 helpt.

De situatie in de Hoorn van Afrika (Ethiopië, Kenia en Somalië) is zo schrikbarend, dat Samenwerkende Hulp Organisaties hebben besloten giro 555 te openen voor donaties. Zo’n 10 miljoen mensen worden vanwege aanhoudende droogte bedreigd door een hongersnood.

Wat is er aan de hand?

Er is sprake van de ergste droogte sinds 60 jaar. Op sommige plekken heeft het al sinds meer dan een jaar niet of nauwelijks geregend. Mensen dreigen hun kuddes en daarmee hun inkomstenbron te verliezen. Door de ontstane voedseltekorten drijven de voedselprijzen ook nog eens op. Tienduizenden mensen zijn voor de honger op de vlucht en volledig afhankelijk van noodhulp.

>> Lees hier meer over op de site van giro 555

Jij kunt helpen

Draag jouw steentje bij, door een een kleine donatie te doen aan Giro 555. Met jouw bijdrage kunnen de deelnemers van de Samenwerkende Hulporganisaties de hulp bieden die zo nodig is.

>> Doneren kun je hier doen

Of via de ouderwetse manier, door te storten op:

Giro 555
t.a.v. de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO)
Den Haag

Giro 555

Het is natuurlijk nooit goed nieuws als giro 555 weer opengesteld is door SHO. Zo zijn er acties geweest voor o.a. Darfur, de tsunami in Zuid-Oost Azië en de aardbeving in Haïti. Dit heeft gelukkig wel geleid tot miljoenen donaties die, dankzij de SHO, goed terecht zijn gekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie