3FM nieuws

Temples: goede kapsels en goede muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Temples: goede kapsels en goede muziek

Als je een liefhebber bent van Jacco Gardner, Tame Impala en The Beach Boys, dan kun je Temples vast ook waarderen.

Temples

De kwaliteit van je kapsel zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van je muziek, maar in het geval van Temples zij beiden van hoog niveau. Vooral de enorme bos krullen van zanger en oprichter James Edward Bagshaw mag er zijn. In 2012 neemt hij met zijn vriend en bassist Tom Walmsley wat songs op in de studio. Een van die liedjes wordt door platenlabel Heavenly Recordings opgemerkt op Youtube en zij bieden de band direct een contract aan.

Sun Structures

Tempels wordt aangevuld met Adam Smith (gitaar en toesten) en Sam Toms (drums) en brengt niet veel later haar eerst album Sun Structures uit. En die wordt succesvol ontvangen. Ze doen voorprogramma's van bands als Suede, The Vaccines en Kasabian, doen een eigen tour door Europa, Australië en Noord-Amerika en spelen in de talkshows van onder andere Ellen Degeneres en Jimmy Fallon.

Vulcano

Inmiddels staat de band bijna op het punt om album nummer twee uit te brengen. Vulcano gaat 'ie heten en vanaf 3 maart ligt 'ie in de (digitale) winkels. Vulcano is geproduceerd door James Edward Bagshaw zelf en opgenomen bij hem thuis. 'Strange Or Be Forgotten' is de tweede single van het album en hoor je regelmatig voorbij komen op 3FM. Wij vinden de song heel vet, maar oordeel vooral zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie