3FM nieuws

Fruittest 2022: Wat is de beste vervanger voor de mandarijn?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Fruittest 2022: Wat is de beste vervanger voor de mandarijn?

3FM-dj Sander Hoogendoorn had het helemaal uitgevonden. 2021 was voor hem hèt jaar van de mandarijn. Zijn wereld viel dan ook meteen in elkaar toen Thijs vertelde dat de mandarijntjes vanaf januari echt niet meer lekker zijn. Maar, wat nu?

Wat is dé opvolger?

"Een sinaasappel is weer zo’n gedoe. Of een ananas. Wat moet ik daarmee?" Thijs Boontjes weet de oplossing ook niet meer. Het vriendenteam kon het hierbij niet laten, en is opzoek gegaan naar dé opvolger van de mandarijn.

Sander en Thijs testen het fruit, die de luisteraars als kandidaat gegeven hebben, op 3 criteria: pelbaarheid, vieze handen en smaak. De smaak is natuurlijk wel het belangrijkst, dus die telt dubbel.

1. Mineola

Ze begonnen met de Mineola. Een soort kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. Het belooft een friszure smaak, met toch het bittertje van de grapefruit. Sander en Thijs hebben het allebei nog nooit gegeten. Thijs neemt de mineola in handen. "Hij pelt lekker. Het is eigenlijk een uit de kluiten gewassen mandarijn qua pelbeleving." Eenmaal in de mond zijn ze beiden erg verrast. "Dit is een hele smaakbeleving die ik nog nooit heb ervaren joh."

2. Kaki

De volgende kandidaat: de kaki. Het lijkt volgens de mannen een beetje op een niet-rijpe tomaat. Je kan ‘m met of zonder schil eten. "Ik hou m’n hart vast want ik heb hier een knoertharde kaki in m’n hand. Dit is een hele stevige," zegt Sander twijfelachtig. Ze zien ertegenop om een hap te nemen, maar wagen zich er toch aan. Een beetje saai, een beetje smerig en een beetje weeïg zijn de woorden waarmee de kaki wordt omschreven.

3. Kumquat

En dan als laatste: de kumquat. Een mandarijn in de vorm van een snoeptomaatje. Je moet ze mét schil opeten. Sander en Thijs worden niet warm van dat idee. Beide nemen een hap en het lijkt in het begin nog mee te vallen. "Het is wel bitter," merkt Thijs op. "Ik vind het niet zo lekker." Voor Sander is dat nog zacht uitgedrukt en spuugt het per direct uit in de prullenbak.

De winnaar van de Fruittest van Sanders Vriendenteam was niet erg moeilijk. De opvolger van de mandarijn is gevonden: de mineola!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie