3FM nieuws

België was al in de tas, maar Pommelien Thijs overwint Nederland ook snel

foto: NPO 3FMfoto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. België was al in de tas, maar Pommelien Thijs overwint Nederland ook snel

Ze wint diverse Vlaamse muziekprijzen, speelt de hoofdrol in een giga-populaire serie, en dat allemaal met slechts 22 jaar aan levenservaring. Pommelien Thijs gaat als een speer en begint nu ook Nederland te veroveren. Want even eerlijk: wat was dat recente optreden in de 3FM Live Box goed hè? In De 3 leer je Pommelien nog een beetje beter kennen.

Wie is Pommelien Thijs?

Toch even de harde feiten. Pommelien Thijs is sinds kinds af aan te zien in diverse series en televisieprogramma’s. Door de jaren heen groeit ze hierdoor uit tot een volwaardig actrice, met in 2022 als hoogtepunt een hoofdrol in de Netflix-serie Knokke Off. Maar ondertussen is Pommelien ook bezig met haar andere passie: zingen.

En ook al was het nooit haar eerste ambitie, is muziek maken geen bijbaantje meer voor de Vlaamse alleskunner. In 2020 maakt ze met Jaap Reesema het nummer ‘Nu Wij Niet Meer Praten’. Het liedje werd zowel in België als in Nederland een nummer 1-hit, waarmee ze de jongste Vlaamse artiest werd die in beide landen een nummer 1-hit scoorde. Sinds dit succes is het muzikale balletje voor haar steeds meer gaan rollen. Ze stopte met haar studie Biologie om het muzikale pad verder te bewandelen.

Nederland

Vorig jaar verscheen haar debuutplaat Per Ongeluk. De titel slaat op – je gelooft het haast niet – het onverwachte succes van haar muzikale carrière. Alles ging nogal hard voor haar en zo is "per ongeluk" daar in juni 2023 haar eerste album. Aan het einde van datzelfde "zotte" 2023, richt de zangeres haar pijlen nu ook op Nederland. Dit jaar gaat de zangeres op tour in Nederland met acht uitverkochte clubshows, onder meer in Paradiso en TivoliVredenburg.

Ook is de zangeres vrij recentelijk met Bazart de studio ingedoken, nadat Bazart had aangegeven graag met Pommelien deze zomer op Pukkelpop te willen staan. Het resulteerde in de track ‘Hou Mij Vast’, die afgelopen week ten gehore werd gebracht in de 3FM Live Box. 3FM-dj Wijnand Speelman noemde het "het beste wat hij in 15 jaar 3FM uit de Live Box heeft horen komen". 3FM is in ieder geval fan!

Wil jij weten wat de favoriete artiesten van Pommelien Thijs zijn? Wat zij stiekem leuker vindt aan Nederland dan aan België? En welke artiesten ze aanraadt om te ontdekken? Je ziet het in ‘De 3’ hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie