3FM nieuws

Piepjong talent Birdy live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Piepjong talent Birdy live bij Giel

Piepjong en nu al een gouden stem. Op maandag was Birdy op bezoek bij Giel. Ontroerend mooi.

Met haar cover van Bon Iver, veranderde het leven van Birdy in een rollercoaster. Nadat de Britse zangeres met haar stem en pianospel het thuisland veroverde, vloog ze met haar versie van 'Skinny Love' over naar Nederland. Haar grote voorbeeld is Adele, omdat Jasmine van den Bogaerde, Birdy's echte naam, wil ontroeren.

Birdy live bij Giel

Het debuutalbum van Birdy verscheen begin november. Giel is trots dat hij haar live heeft gehoord. Wat prachtig en ontroerend. Op haar album heeft ze ook bijzondere keuzes gemaakt voor de nummers, zoals de Fleet Foxes en The National. Het zijn vooral nummers die haar broers draaiden thuis. Sommige waren suggesties van anderen. Haar liefde voor muziek sijpelt in ieder geval van het album.

Eigen nummers

Haar droom is om een album met eigen nummers te maken. Ze heeft al enkele nummers klaar. Als vijftienjarige moet ze uiteraard naar school, dus optreden moet in het weekend en huiswerk en liedjes schrijven doet ze in de trein. Ze zong uiteraard 'Skinny Love', maar ook haar versie van 'The A Team' van Ed Sheeran. Kijk snel naar de filmpjes en huiver!

Nederlandse Birdy

Birdy Gaf alle aspirerende Nederlandse Birdy's de tip om te doen waar je zin in hebt en vol te ouden. Dan moet het lukken

>> Ben jij de Nederlandse Birdy? Geef je dan snel op bij Giel!

Ster advertentie
Ster advertentie