3FM nieuws

Deze eerste wikipediapagina's van artiesten zijn fantastisch

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze eerste wikipediapagina's van artiesten zijn fantastisch

Iedereen raakt wel eens verzeild in de diepe krochten van Wikipedia. Wij ook! Tijdens zo'n rondje late night interwebben ontdekten wij dan ook de magische geschiedenisknop op deze website. Een knop waarmee je naar artiesten hun allereerste Wikipediapagina's gaat. En die zijn fan-tas-tisch.

Wij verdenken dat deze óf zijn samengesteld door fans van het eerste uur óf overenthousiaste moeders óf de artiest zelf.

1. Ed Sheeran

De pagina dateert uit 2011, het jaar dat Ed Sheeran volgens Wikipedia nog maar 'little succes' had met zijn muziek... HA-HA.

2. Mumford & Sons

De meest beknopte artiestenpagina ooit! Wie zit er in de band? Nobody knows. Welke muziek maken ze? Who cares! Wat is wel belangrijk? Deze zin en alléén deze zin: "Best music ever made. Go buy everything that they have ever made and love their genius."

3. Lorde

Wat je moet weten over Lorde toen ze nog maar net beroemd was? Dat ze op de Takapuna Grammar School zit. Duh! Waar denk je anders dat ze zo goed heeft leren dansen?

4. Kensington

Nu doen ze vijf uitverkochte Ziggo Dome's én een show in de ArenA! Vroeger niet... Vroeger waren ze dat leuke nieuwe rockbandje dat het voorprogramma mocht doen van MakeBelieve in venues als de Merleyn in Nijmegen.

5. Adele

"Adele plays small gigs around England and you can find her music on Myspace."

6. Justin Bieber

Nu weten we ook weer wat Bieber vroeg in de vriendenboekjes van zijn beste vriendjes schreef. "His hobbies include singing, dancing and his favorite movie is 'Dumb and Dumber'."

7. De Staat

De band bestaat uit: Torre Florim (gitaar en zang)... Ehhh, en de rest?

8. Beyoncé

Queen B omschrijven in slechts drie regels? Boy, bye!

9. Drake

Drake een rapper? Dacht 't niet! Kindsterretje, niet meer en niet minder.

Ster advertentie
Ster advertentie