3FM nieuws

Zanger Prince (57) overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger Prince (57) overleden

De Amerikaanse zanger Prince is donderdag op 57-jarige leeftijd overleden.

De publisher en een familielid van Prince hebben dat donderdagavond bevestigd. Volgens een woordvoerder kampte de zanger al een aantal weken met griep. Ondanks dat wilde hij per se zijn optreden in Atlanta, vorige week donderdag, door laten gaan. Na dat optreden werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis maar daar mocht hij al gauw weer uit.

Purple Rain

Prince was één van de grootste artiesten van de jaren tachtig en werd bekend dankzij zijn album Purple Rain, één van zijn in totaal 33 albums. De gelijknamige single werd een enorme hit. Tussen 1985 en 1993 bracht Prince een waslijst aan releases uit en hij was niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Hij stond in die periode met maar liefst 25 singles in de Mega Top 50, meer dan drie per jaar.

Hij verkocht wereldwijd meer dan honderd miljoen platen, wat hem één van de best verkochte artiesten aller tijden maakte. Hij won zeven Grammy's, een Golden Globe en een Oscar en in 2004 werd hij vereeuwigd in de Rock and Roll Hall of Fame. Muziektijdschrift Rolling Stone zette Prince op plaats 27 van de 100 grootste artiesten aller tijden.

Paradiso

In 2013 bracht de zanger heel Nederland in rep en roer toen hij concerten aankondigde in Paradiso. Kaarten gingen voor honderden euro's per stuk weg. In 2014 stond hij nog in de Ziggo Dome, waar iedereen in het paars kwam. Dat was de laatste keer dat Prince in Nederland optrad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie