3FM nieuws

The Gaslight Anthem gaat back to basic

  1. Nieuwschevron right
  2. The Gaslight Anthem gaat back to basic

Handwritten verschijnt op 23 juli. Met dit derde album gaat The Gaslight Anthem terug naar de basis: het ervaren van muziek.

The Gaslight Anthem stapt uit de schaduw van Bruce Springsteen. Althans, met het nieuwe album Handwritten, dat op 23 juli verschijnt, wil de band zijn eigen identiteit herstellen.

The Gaslight Anthem twijfelde na succes

The Gaslight Anthem begon met het spelen van muziek in een kelder. Daar ging het enkel om lol maken en meezingen. Maar door het succes van The 59' Sound twijfelden de heren of ze zichzelf niet te serieus begonnen te nemen. De constante vergelijking met The Boss hierbij opgeteld, zorgde voor de angst om hun identiteit te verliezen.

The Gaslight Anthem heeft grote ambities

Gelukkig reiken de ambities van The Gaslight Anthem zo hoog, dat opgeven er niet in zit. In een interview in het Britse muziekblad NME zegt frontman Brian Fellon: 'I would love to play Wembley Arena or those big Foo Fighters-style shows. It's gotta be so much fun.'

The Gaslight Anthem maakt weer lol

Daarom gaat de band met Handwritten terug naar de basis om de identiteit van de band te herstellen: lol maken en het pure ervaren van muziek. De mannen van The Gaslight Anthem willen daarbij de luisteraars achter hun computers vandaan slepen: 'We just want to get everybody in the room together, singing along and having a good time, because in this age that doesn't happen very often.'

The Gaslight Anthem combineert Beyoncé met Lou Reed

Over het geluid van het album, waarvan 3FM mega hit '45' de eerste is, doet de band nog een leuk feitje uit de doeken. Fellon verklapt dat Handwritten naast de vertrouwde Amerikaanse rocksound, ook een meer poppy sound bevat. Zo is één van de tracks een combinatie van Beyoncé en Lou Reed. Fellon zegt hierover: 'It's basically Lou Reed meets 'If you like it then you should have put a ring on it." We zijn benieuwd!

Ster advertentie
Ster advertentie