3FM nieuws

No Doubt-album is bijna klaar

  1. Nieuwschevron right
  2. No Doubt-album is bijna klaar

Over twee maanden moet de opvolger van Rock Steady uit 2001 klaar zijn.

De band sprak met Rolling Stone magazine over de vorderingen van het langverwachte nieuwe album van No Doubt. Er zijn de afgelopen tijd al berichten over verschenen, maar Gwen Stefani en co kunnen eindelijk wat meer details geven.

Modern en catchy

Het zesde album, dat nog geen titel heeft, is over twee maanden klaar. Frontvrouw Gwen is erg enthousiast en zegt "we all want the same thing: for it to be modern and catchy and addictive. Once you make music that connects with people, it's like you taste blood — you can't go back."

Tweede poging

No Doubt begon in 2008 voor het eerst aan het album, maar dat was niet zo’n goede timing. Gwen was net zwanger van haar tweede baby met zanger Gavin Rosdale en er kon zich niet concentreren. De band ging eerst op tour en in november 2009 besloten ze een tweede poging te doen.

Dat voelde als thuiskomen. Gwen: "I had gone on my tortured journey of working with outside songwriters," zegt Stefani. "I would throw up if someone made me do that again." "Writing with other people is a learning experience," voegt bassist Tony Kanal er aan toe, "but when you come back, and you're sitting in a room together, it feels like home."

Ze hebben flink lopen schaven aan de nieuwe tracks, vertelt Tony. "We would say, 'OK, the B section isn't good enough, let's rewrite that,' until we felt the song was great." Aan het eind van 2010 hadden ze negen tracks klaar en ze zijn de afgelopen zes maanden bezig geweest met de opnames.

Pauze voor No Doubt

Dat het meer dan 10 jaar geleden is dat er een album van No Doubt uit is gekomen, komt omdat alle bandleden in de tussentijd met andere dingen bezig waren. Gwen was onder andere bezig met haar solocarrière, maar daar is ze helemaal klaar mee.

Ster advertentie
Ster advertentie