3FM nieuws

Michelle Obama brengt hiphop-album uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Michelle Obama brengt hiphop-album uit

De Amerikaanse First Lady Michelle Obama is zelf niet te horen op Songs for A Healthier America, maar is er wel nauw bij betrokken.

Michelle Obama slaat de handen ineen met een aantal grote namen uit de hiphopscene, schrijft Politico. Ze brengt een album getiteld Songs for A Healthier America uit, om zo haar campagne Let's Move onder de aandacht te krijgen.

Songs for A Healthier America

Op het album staan bijdrages van o.a. Jordin Sparks, Ashanti, Run DMC, Doug E. Fresh en Monifah. Zij wagen zich aan liedjes met titels als 'U R What You Eat' en 'Veggie Luv'. Er staan in het totaal 19 nummers op Songs for A Healthier America.

Michelle Obama in rapvideo's

Hoewel de vrouw van Barack Obama niet te horen is op het album, is ze wel te zien in een aantal van de videoclips die worden uitgebracht. Die beelden worden op scholen in Amerika vertoond.

Let's Move is Michelle Obama's missie

Michelle Obama heeft Let's Move opgericht om de jonge generatie in Amerika gezonder te krijgen. Dat is haar missie zegt ze in een statement op de website van Let's Move. "In the end, as First Lady, this isn’t just a policy issue for me. This is a passion. This is my mission."

Ster advertentie
Ster advertentie