3FM nieuws

Mood Bored speelt tracks 'Lucky' en 'Vibe Like Edie' in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Mood Bored speelt tracks 'Lucky' en 'Vibe Like Edie' in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-DJ's Olivier en Jamie helpen je iedere maandag t/m donderdag tussen 22:00 en 01:00 met het ontdekken van de nieuwste releases. Zo ook het Tilburgse Mood Bored, die tracks van hun nieuwe EP kwamen spelen in de bruisende 3FM Live Box.

Traantjes wegvegen terwijl je in de moshpit staat: dat is wat je kunt verwachten wanneer je vooraan bij een Mood Bored show staat. Met poppy hooks, punky bas en rauwe gitaren knutselt de band nostalgische liedjes over het vinden van je plek in een wereld waarin alles naar de klote lijkt.


Liefde op het eerste gezicht

De band ontmoette elkaar op de Rockacademie. "Het was liefde op het eerste gezicht. Ik kwam daar als onzeker 18-jarig jongetje en zag daar een verlegen meisje staan. Aangezien we beiden met niemand aan het praten waren ben ik op haar afgestapt en hadden we gelijk een klik." Aldus drummer Timo.

Tijdens een kennismakingsspel moesten studenten op schoot gaan zitten bij degene met wie ze het meest gemeen hadden. "Omdat ik en Daan een beetje hetzelfde leven hadden schoven we tegelijkertijd door. Hierdoor hebben we bijna heel het spel bij elkaar op schoot gezeten. Daardoor raak je dan ook wel aan de praat."

Eerste EP

Mood Bored's eerste EP 'Bored!' is er nu dan officieel. Hiervan worden twee nummers in de 3FM Live Box gespeeld. Het eerste nummer, 'Lucky', gaat over gaslighting (een vorm van emotionele manipulatie). "Hoe langer je ernaar luistert, hoe donkerder de teksten worden." Aldus bassist en zangeres Myrthe. Het tweede nummer, 'Vibe Like Edie' is geïnspireerd door de film Factory Girl. Het gaat over verhuizen naar een grote stad om je passie en dromen na te jagen.

Benieuwd naar de EP? Check dan als voorproefje hieronder hun optreden in de 3FM Live Box:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie