3FM nieuws

Bruce Springsteen komt met nieuwe documentaire over wereldtournee met E Street Band

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen komt met nieuwe documentaire over wereldtournee met E Street Band

Disney+ en Hulu hebben een gloednieuwe documentaire over Bruce Springsteen aangekondigd die in oktober in première gaat, de exacte datum komt nog. Road Diary: Bruce Springsteen en The E Street Band geeft een unieke kijk op de wereldtournee van de band in 2023-2024. Wat zeg nou eerlijk, iedereen wilt toch weten hoe Bruce dat doet, die lange sets van drie uur, al die surprise gasten en die magie op het podium.

Kijkje achter de schermen bij The Boss

De optredens van Bruce zijn natuurlijk legendarisch. Deze docu biedt een mooi inkijkje bij de totstandkoming. Hij zit boordevol beelden van repetities, backstage momenten, en gesprekken. Dit met Springsteen terwijl hij de setlist samenstelt, evenals archiefbeelden van de E Street Band. Dit project dient als aanvulling op alles wat je al hebt kunnen zien over The Boss. Zoals Born to Run, de live uitvoering (en documentaire) Springsteen on Broadway, en de films Western Stars en Letter to You.

De regie van de documentaire is in handen van Thom Zimny, iemand die al lang meewerkt backstage bij Springsteen. Western Stars en Springsteen on Broadway, zijn door hem gemaakt evenals muziekdocumentaires zoals The Gift: The Journey of Johnny Cash en Willie Nelson & Family. Disney+ belooft dat je lekker als fly-on-the-wall kunt meegenieten.

Goffertpark

Dit is een lekker voorproefje voor de concerten in Nederland. Bruce Springsteen en de E Street Band hebben onlangs het eerste deel van hun wereldtournee in 2024 afgerond. Deze lente en zomer zullen ze nog 25 shows in Europa spelen voordat ze in augustus terugkeren naar Noord-Amerika voor nóg meer optredens. Ook komen ze voor twee shows naar Nijmegen, en in België staan ze op het terrein van Rock Werchter.

Nog meer Springsteen

De documentaire is niet het enige Springsteen-project dat binnenkort op de schermen verschijnt. Jeremy Allen White, bekend van The Bear, is in gesprek om de legendarische rocker te spelen in een aankomende biopic getiteld Deliver Me From Nowhere, die het maken van het album "Nebraska" uit 1982 volgt. Van Bruce kunnen we in ieder geval geen genoeg krijgen!

Ster advertentie
Ster advertentie