3FM nieuws

Kanye wint rechtszaak dankzij Friedrich Nietzsche

  1. Nieuwschevron right
  2. Kanye wint rechtszaak dankzij Friedrich Nietzsche

Kanye West heeft een rechtszaak gewonnen dankzij de in 1900 overleden filosoof Friedrich Nietzsche.

Kanye West heeft zich laten inspireren door de Duitse filosoof Nietzsche, zegt hij. Deze inspiratie heeft er nu voor gezorgd dat hij een rechtszaak heeft gewonnen.

Geen plagiaat maar geïnspireerd door Nietzsche

De onbekende songwriter Vincent Peters spande een rechtszaak aan tegen Kanye West wegens plagiaat. West zou teksten voor zijn song 'Stronger' hebben afgekeken bij een song van Peters met dezelfde titel.

Behalve dezelfde titel bevatten beide songs een variatie op de zin "What does not kill you makes you stronger" en een verwijzing naar Kate Moss.

Rechter geeft Kanye gelijk en vult tegenbewijs aan

Kanye Wests advocaat liet tijdens de rechtszaak weten dat de teksten voor 'Stronger' niet gestolen zijn van Peters maar zijn geïnspireerd op de uitspraak "That which does not kill us makes us stronger" van Friedrich Nietzsche. Kanye kreeg gelijk. De overeenkomsten tussen de twee songs zouden te oppervlakkig zijn om door te gaan voor plagiaat.

"An even more recent popular song also shares this key feature with both West's and Vince P's songs" aldus de rechter. Met deze uitspraak doelde de rechter op het nummer 'What Doesn't Kill You (Stronger)' van Kelly Clarkson.

Ster advertentie
Ster advertentie