3FM nieuws

Luister Athlete - The Singles

  1. Nieuwschevron right
  2. Luister Athlete - The Singles

3FM verkeert in Zeroes sferen. Athlete heeft met terugwerkende kracht de Zeroes Megahit te pakken. Hoor meer van deze band.

De band bestaat uit zanger/gitarist Joel Pott, zanger/toetsenist Tim Wanstall, bassist/zanger Carey Willets en drummer Stevie Roberts. De vier komen uit het stadsdeel Debtford in Londen en kennen elkaar al vanaf hun schooltijd.

Na eerst een aantal nummers te hebben uitgebracht bij een kleine onafhankelijke platenmaatschappij, brengt de band in 2003 hun debuutalbum uit, getiteld Vehicles And Animals.

Athlete - Singles 01-10

Athlete wordt onder andere door Massive Attack en Beck beïnvloed. Deze invloeden zijn goed te horen op Vehicles And Animals. Na dit debuutalbum gaat de band op tournee. Er worden meer de 200 concerten gegeven in minder dan twee jaar.

Met producent Victor van Vugt (o.a. van Nick Cave and the Bad Seeds) wordt in 2005 het tweede album Tourist uitgebracht. Het album Tourist werd genomineerd voor een Mercury-prijs. Op dit album staat ook het prachtige 'Wires', met terugwerkende kracht uitgeroepen tot megahit van de Zeroes.

Ster advertentie
Ster advertentie