3FM nieuws

Deze innovaties kun jij in 2020 tegenkomen op festivals

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze innovaties kun jij in 2020 tegenkomen op festivals

Behoeftes veranderen en festivals veranderen mee. Nieuwe ideeën voor festivals zijn daarom altijd welkom, maar die moeten natuurlijk wel eerst getest worden. Een concept kan veranderen in een groot succes, of juist een totale ramp. Linda Vermaat van Innofest vertelde over een paar geteste festivalinnovaties.

Hmmm... lekker

Eurosonic Noorderslag is volop aan de gang en daar wordt nu de zogenaamde 'Glory Hole' getest. Ja, zo heet 'ie echt. Deze spraakzame prullenbak gaat met je praten zodra je het juiste afval in het juiste vak gooit. Hij zegt dan "Oeh, lekker!" of "Jij mag een biertje." Eigenlijk Holle Bolle Gijs, maar dan improved!

Geslaagde en minder geslaagde ideeën

Festivals zijn de perfecte testlocaties volgens Linda. Het zijn mini-maatschappijen waar je meteen kunt kijken of een idee goed werkt of juist nog wat verbetering nodig heeft. Neem bijvoorbeeld Into The Great Wide Open, een festival dat erg bezig is met hun footprint. Zij testten afgelopen jaar een circulaire douche, die veel water en energie bespaarde. Festival blij, natuur blij, ondernemer die de douche bedacht blij en de festivalbezoeker? Schoon!

Helaas is het niet altijd meteen raak. Innofest werkt ook met Zwarte Cross, waar inclusiviteit een belangrijk thema is. Voor rolstoelgebruikers was daarom voor de rolstoel een uitschuifbaar bankje bedacht, waar anderen op konden zitten en zo een gesprek konden voeren op ooghoogte. Dat ging alleen totaal mis: men gingen erop springen en er zaten veel teveel mensen tegelijkertijd op. Jammer, maar met die info kon vervolgens de bouwer weer aan de slag, waardoor 'ie volgend jaar beter zal werken.

Bekijk het hele gesprek hier:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie