3FM nieuws

3FM x de Olympische Winterspelen in Pyeongchang

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM x de Olympische Winterspelen in Pyeongchang

Om de Olympische Winterspelen in Pyeongchang nauwlettend te volgen heb je een insider nodig... En die hebben we! Iedere ochtend belt Domien met oud-Olympisch kampioen Mark Tuitert en elke middag hoor je bij Mark + Rámon programmamaker Erik Dijkstra aan het woord!

Donderdag 22 februari

Het is fittie in het Holland Heineken House: Sven Kramer mikt de gewonnen prijs het publiek in en er gaan kleine vrouwtjes onderuit. Ondertussen hebben de schaatsheren hun excuses aangeboden en is alles weer oké.

Woensdag 21 februari

Mark Tuitert vertelt waarom er geen huldiging was voor Nederland bij het Shorttrack. De plas van Jorien ter Mors gooide roet in het eten. En Ireen Wüst kan de goat worden. say what?

Erik Dijkstra zit er weer lekker in, hij praat over lichte teleurstelling tijdens de ploegenachtervolging, lullige veertjes en het programma van morgen.

Sander praat je bij over de Spelen vandaag: teamspirit, twee plakken en een kapotte schaats.

Dinsdag 20 februari

De vraag van de dag is: gaan Olympiërs van bil op de Spelen (en in welke tijd dan)?

Erik Dijkstra over toevallige medailles, in elkaar geslagen kippenhokken en alleskunners.

Eva neemt het even over van Sander met het Olympisch nieuws in een minuutje.

Maandag 19 februari

Mark Tuitert heeft niet alleen sport, maar ook muziek in zijn hart: hij pakt zijn gitaar erbij in Pyeongchang. Verder vertelt hij over het prijzengeld dat winnaars verdienen, de winst van Esmee Visser en de komende week op de Spelen. Wie zijn favoriet is voor de 500 meter mannen vandaag? Ook dat hoor je hieronder!

Erik Dijkstra is blij dat er ook nog andere landen meedoen met het schaatsen en praat over het verschil tussen 'ho' en 'go'. De Cruijffiaanse uitspraak van de dag: "In de voorrondes kun je geen medaille winnen, maar je kunt 'm wel verliezen."

Sander Hoogendoorn vat de belangrijkste momenten van de Spelen samen in één minuut.

Vrijdag 16 februari

Geen winst voor Sven, maar wel zilver voor Jorrit Bergsma! Dus een dik feest in het Holland Heineken House. Volgens Mark Tuitert is alleen niet alles koek en ei in kamp Oranje.

Ook bij de vrouwen was er veel aan de hand: arme Annouk van der Weijden stond lange tijd op de eerste plaats, maar greep naast het goud en kreeg zelfs geen podiumplek. Het was Esmee Visser die een fantastisch debuut bij elkaar schaatste. Van "Hè, wanneer zijn die wedstrijden eigenlijk?" als antwoord op de mededeling dat ze zich gekwalificeerd had voor de Spelen, tot een glimmende gouden plak. Erik Dijksta praat over Annouk en Esmee, en over een andere Nederlandse vrouwelijke Olympiër.

Donderdag 15 februari

Mark Tuitert voorspelde dat Sven Kramer goud zou winnen. Da's helaas niet helemaal gelukt, maar Mark had nog meer te vertellen!

Ook Erik Dijkstra vindt het zielig voor Sven... maar "het was fantastisch om naar te kijken!"

Je hoeft geen nieuws meer in de gaten te houden om toch mee te kunnen praten met vrienden en collega's. Hier alles in één minuut.

Woensdag 14 februari

Na de drie nieuwe medailles werd er natuurlijk weer een mooi feestje gevierd in Zuid-Korea. Domien belde Mark Tuitert voor een nabespreking en om hem te vragen of het nou impact heeft op schaatsers als de koning ineens op de tribune zit...

Erik Dijkstra praatte bij Mark + Ramon over Jorien ter Mors en een... ingeslikte sneeuwscooter?!

En voor wie deze woensdag effe niet zat op te letten, is hier Pyeongchang in een minuut!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dinsdag 13 februari

Natuurlijk had Mark het over de gouden plak van Ireen Wüst op de 1500 meter: "Onwaarschijnlijk! Dit was echt het doel, dit was waar ze voor schaatste. En het was haar laatste kans om individueel goud te halen, dus de spanning was voelbaar in het hele stadion."

Per vandaag heeft Erik ook zijn eigen dictator-introdeuntje. Hartstikke gezellig. Hij was ontroerd, maar wist tussen alle emoties door ook nog het een en ander te vertellen over de avonturen in Pyeongchang!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


En dan was er ook nog eens Sander Hoogendoorn, die alle happenings van gisteren wist te vangen in 1 minuut.

Maandag 12 februari

Wát een start van de Olympische Winterspelen was dit! Op dag 1 stonden we al bovenaan de medaillespiegel en pakten we meteen een vol podium op de 3.000 meter voor vrouwen. Maar ook shorttracker Sjinkie Knegt pakte zilver en Sven Kramer kwam, zag en overwon op de 5.000 meter.

Mark Tuitert volgde het allemaal vanaf de eerste rij! Hij belde even met Domien om al die medailles door te nemen.

Video niet beschikbaar

Ook Erik Dijkstra deed die middag een duit in het zakje: "Die Koreanen grijpen alles aan om een koude oorlog te beginnen!"

Ster advertentie
Ster advertentie