3FM nieuws

Zo maak je jouw lunch nóg beter

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo maak je jouw lunch nóg beter

Hoe geef je je lunch nét even dat beetje extra? Check onze toptips en no-go's.

(Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven)

Je muzikale honger wordt elke werkdag al gestild door Superrradio, maar de inhoud van je lunchtrommel verdient ook nog wat aandacht. Hieronder vind je alle ins en outs over de Nederlandse lunch, zodat jij de middag met een kickstart kunt beginnen.

Good ol' classics

We gingen op zoek naar de meest populaire lunch in Nederland. Een maaltijdsalade? Een kroketje? Een boerenkool-gojibes-chiazaad-smoothie? Nope! Ruim 70% van de mensen smult tussen de middag van een lekkere bruine boterham.

Zeker nu het bammetje tegenwoordig wat hipper belegd wordt dan met enkel kaas en worst, zal de boterham nog wel favoriet blijven in den broodtrommel. Ook belegde broodjes en maaltijdsalades zijn erg populair. Brainfood timmert ook aan de weg. Producten zoals noten, avocado, zaden, vis en pure chocolade (ja, écht) geven je prestaties een gezonde boost.

Bron: De Buurtboer

Locatie, locatie, locatie

Een goed begin is het halve werk: sleep jezelf achter je bureau en laptop vandaan! Constant op dezelfde plek zitten is slecht voor je productiviteit; van doorwerken tijdens het eten blijft die grijze hersenmassa rusteloos. Een change of scenery zorgt ervoor dat je na de pauze een frisse start hebt en (nog) creatiever bent.

Wat ook helpt is een powernap van circa 15 minuten. Probeer dit alleen eerst een keertje thuis uit, zodat je weet bij welke groep je hoort: de geboren powernappers of de groep die na een dutje drie keer zo duf wakker wordt. Wil je na de pauze echt indruk maken op baas en collegae, doe je er verstandig aan een frisse neus te halen. Een minuutje of twintig will do the trick.

Met jou? Liever niet

Hoewel resultaten van lunchonderzoek ver uit elkaar liggen en soms zelfs elkaar tegenspreken, zijn de triljoenen onderzoeken het over één ding eens: Lunchen met de baas? Thanks, but no thanks. Bijna 30% van de Nederlanders praktiseert er niet over om samen met de baas een kroketje te prakken. Sterker nog, 22% van de ondervraagden luncht liever niet met collega's. Sociaal volkje, opzeker!

Do's en don'ts

Ga je toch met collega's richting kantine, probeer dan smakken en praten met volle mond tot een minimum te beperken. Dit is namelijk één van de grootste ergernissen tijdens de lunch. Ook loeren naar Facebook of leuke virals op je smartphone staat hoog genoteerd wat betreft lunchirritaties. Verdiep je eens in je lunchbuddy. Praat bijvoorbeeld eens over Kanye West's presidentiële plannen, het nieuwe album van Foals of desnoods verzin je samen een dubbelzinnige supermarktgrap.

Of je nu een dutje doet of een rondje wandelt... je lunch is pas écht af met een lekkere soundtrack. Timur en Rámon staan elke werkdag tussen twaalf en twee voor je klaar met een kneiter van een playlist en verse Mama Appelsap!

Ster advertentie
Ster advertentie