3FM nieuws

Alle records die Taylor Swift breekt op een rijtje

foto: Terence Rushinfoto: Terence Rushin
  1. Nieuwschevron right
  2. Alle records die Taylor Swift breekt op een rijtje

Het zal je vast niet ontgaan zijn maar afgelopen week bracht Taylor Swift haar heruitgave van 1989 uit gebaand 1989 (Taylor's Version). De Amerikaanse superster breekt record na record en pakt overal de headlines. Maar waar is zij op dit moment de "beste" in? Wij zetten haar records voor je op een rijtje.

1989 (Taylor's Version)

Zoals eerder genoemd bracht Taylor Swift dus vorige maand haar heruitgave uit van haar meest populaire album 1989. Dit album is bekend door onder andere de monsterhits 'Blank Space', 'Shake It Off' en 'Style'. Het album kwam uit op 27 oktober en heeft nu al meerdere Spotify records verbroken. Ook heeft de heruitgave van dit album nu al meer geld binnen gebracht dan de oude versie. En dat allemaal binnen 2 weken!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Eras Tour

Afgelopen jaar begon Taylor Swift aan haar The Eras Tour. Deze begon ze in Amerika en volgend jaar zal ze ook te zien zijn in Europa en speelt ze 3(!) avonden in de Johan Cruijff Arena. Voordat The Eras Tour begon was 'ie al gespreksonderwerp voor velen en was het al vaak in het nieuws. Tickets waren onmogelijk te verkrijgen en er werd met een speciaal systeem gewerkt waar je werd uitgeloot om überhaupt kans te maken. Dit ging in Amerika zo erg mis dat de Swifties Ticketmaster voor de rechter sleepten.

Door de booming ticketverkoop en de hotels, vluchten en merch die alle fans kochten, bracht The Eras Tour naar verwachting maar liefst 4,1 miljard dollar op. Waarbij Swift naar verwachting ongeveer 85% van de inkomsten zal behouden. Met een gemiddelde ticketprijs die rond de 450 dollar ligt, overtreffen de inkomsten uit de tour alleen al het jaarlijkse inkomen van een klein land als Liberia. Zo vertelt Washington Post.

De film

Oktober was de maand van Taylor Swift. Afgelopen maand bracht ze namelijk ook een film uit van The Eras Tour. De film werd over de hele wereld vertoont en is nu al benoemd tot de meest populaire concertfilm ooit. Vanaf 13 oktober konden de Swifties naar ‘The Eras Tour Concert Film’ kijken. En dat hebben ze zeker gedaan. De film heeft wereldwijd nu al meer dan 200 miljoen wereldwijd opgehaald. Dat is het meeste geld ooit wat is binnengehaald met een concertfilm.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie