3FM nieuws

De Foo Fighters willen je wat vertellen...

  1. Nieuwschevron right
  2. De Foo Fighters willen je wat vertellen...

Ze deden eerst een beetje geheimzinnig en tilden vervolgens trolling naar een hoger level.

(Foto: Ben Houdijk)

Op 2 maart tweette de band dat er een 'official band announcement' aankomt waarvoor we tuned moeten stayen. Nog geen 24 uur later is er het verlossende woord: ze gaan niet uit elkaar! Dave gaat niet fucking solo! In een zeven minuten durende video legt de band op geniale wijze uit wat er precies allemaal aan de hand is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rara...

Wij zaten vóór de release van de video te denken aan onderstaande opties, waarvan punt twee en drie dus gelukkig niet waar zijn. Stiekem blijven we toch nog hopen op #1, tot er nog een video komt die ook díe speculatie keihard neerhaalt ;).

1. Een nieuwe release

De release van Saint Cecilia, de meest recente EP van de Foos, ging gepaard met een tease die ongeveer een maand duurde. Aangepaste websites, countdown-klokken, mysterieuze aanwijzingen... Het hield niet op. Ze pakken het deze keer sowieso iets directer aan met een tweetje. Maar wat zou dat betekenen? EP'tje? LP'tje? Extra tourdata? Wie weet...

2. Dave gaat solo

Dat kan ook nog, natuurlijk. Hij heeft door de jaren heen al aan veel andere projecten, samenwerkingen en releases meegewerkt. Negen van de tien keer pakte dat erg goed uit, want meneer Grohl kan nu eenmaal alles. Of misschien vindt hij het na 22 jaar goed geweest en gaat 'ie achter de geraniums zitten, terwijl de rest van de Foos nog even verder fight.

3. De hele band kapt ermee

Worst case scenario. Hier gaan we nog even niet aan denken. Het. Mag. Niet.

Nee.

4. Ze gaan hun naam eindelijk eens in de praktijk brengen

FOOD FIGHT! Misschien met die 1000 man die toen in het Italiaanse Cesena 'Learn To Fly' leerden spelen. En die halen ze allemaal dan naar Pinkpop, om dat gecancelde optreden van vorig jaar in te halen in an epic way. #dreambig

5. He-le-maal niks

Er gebeurt niks. Je kent Dave toch, die houdt wel van een geintje. Ga gewoon rustig slapen en lees straks dat ze nieuwe merchandise hebben. Een videogame. Een hondenkledinglijn. Ofzo.

Ster advertentie
Ster advertentie