3FM nieuws

Familie Amy Winehouse doet afstand van documentaire over Amy

  1. Nieuwschevron right
  2. Familie Amy Winehouse doet afstand van documentaire over Amy

De familie van Amy Winehouse is niet blij met de documentaire over Amy. Volgens vader Mitch Winehouse bevat de docu meerdere onjuistheden en zijn belangrijke dingen weggelaten.

De docu Amy: The Girl Behind The Name komt op 3 juli uit in Engeland, de trailer van de film verscheen begin april. In een interview met The Sun zegt vader Mitch Winehouse dat hij zich misselijk voelde nadat hij de documentaire had gezien. Blake Fielder-Civil, de ex-vriend van Amy, zou in de docu dingen gezegd hebben die niet kloppen.

"Blake Fielder zegt in de film dat Amy zo was door mij - niet doordat híj Amy coke en heroïne gaf, haar compleet manipuleerde en in de wereld van de drugs dwong. Als de echte waarheid over Blake naar buiten komt, zal hij niet meer in staat zijn om normaal over straat te lopen. Dus dat Blake mij van dingen beschuldigt is pijnlijk en onrespectvol. Dit is niet wat Amy gewild heeft."
- Mitch Winehouse over de docu

Meer onwaarheden

Volgens vader Mitch blijft het niet bij Blake. Ook de documentairemakers zouden belangrijke dingen hebben weggelaten of hebben verdraaid. "Ik was er voor Amy. We waren er allemaal voor haar, elke dag. Amy belde me soms zeven keer per dag. In de film zie je daar niets over terug", aldus Mitch Winehouse. De familie Winehouse heeft besloten om afstand te doen van de docu.

"De familie vindt dat de film een gemiste kans is om Amy's leven en talent te laten zien. De film is misleidend en bevat meerdere onwaarheden. Er zijn beschuldigingen gemaakt tegen familie en management die niet onderbouwd zijn, en de film kan het idee geven dat de familie en het management niet genoeg voor Amy gedaan hebben."
- woordvoerder van de familie Winehouse

Aanklagen

De familie zegt dat ze waarschijnlijk niet kunnen voorkomen dat de documentaire wordt uitgebracht. "Maar als de film uitkomt, gaan we kijken of we de documentairemakers kunnen aanklagen voor laster of smaad. Onze advocaten gaan de film bekijken en besluiten of er genoeg redenen zijn om de makers aan te klagen", aldus de familie.

Amy Winehouse

Amy Winehouse brak in 2006 door met het album Back To Black en de single 'Rehab'. Er kwam abrupt een einde aan het succes van Amy: op zaterdagmiddag 23 juli 2011 werd haar levenloze lichaam aangetroffen in haar woning. Uit onderzoek bleek dat de zangeres was overleden aan een alcoholvergiftiging. Amy werd maar 27 jaar oud.

Ster advertentie
Ster advertentie