3FM nieuws

Royston Drenthe stopt met voetballen en wordt rapper

  1. Nieuwschevron right
  2. Royston Drenthe stopt met voetballen en wordt rapper

"Blijf niet vragen naar die voetbalzaken, want ik wil rappen"

(Royston Drenthe aka Roya2Faces)

Royston wie?

Voor de voetbalhaters onder ons: Royston Drenthe stond ooit te boek als een van Nederlands grootste voetbaltalenten. Op 19-jarige verkaste hij van Feyenoord naar Real Madrid (voor 14 miljoen euro) en niets leek een succesvolle voetbalcarrière in de weg te staan. Leek, want in Madrid mislukte Royston volledig en ook bij zijn volgende clubs — zoals een Alania Vladikavkaz, een Erciyesspor en een Baniyas; wie kent ze niet - wilde het niet echt vlotten met het ooit zo grote talent. Sterker nog: het afgelopen jaar zat hij thuis op de bank omdat geen club hem nog wilde hebben.

Life after football

En wat doe je dan? Dan ga je nadenken over je life after football. Waar veel andere voetballers na hun sportieve loopbaan kiezen voor een baan als voetbaltrainer of gewoon hun grof verdiende geld stukslaan, gooit Royston het over een andere boeg: hij wordt rapper. De kicksen worden ingeruild voor een mic. Het voetbaltenue voor een hiphopoutfit. En de naam luidt voortaan Roya2Faces.

(Vroeger, toen Royston nog voetbalde)

Een eerste single is er al. In 'Paranoia' is Drenthe duidelijk over het beëindigen van zijn voetballcarrière: "Blijf niet vragen naar die voetbalzaken, want ik wil rappen". Ok. Rustig. Aan een volledig album wordt hard gewerkt en belooft naar eigen zeggen een plaat ‘vol vuur en barz’ te worden. We zijn heel benieuwd, Royston.

Hoop dat het gaat lukken

Voetbal- en muziekliefhebber (en tevens 3FM-dj) Wijnand Speelman over 'Paranoia': "Ik vind het heel schattig hoe hij in de song rapt over zijn zoontje. Heel aandoenlijk. Muzikaal is het niet heel slecht, maar de beats zijn ook weer niet heel vernieuwend. Maar goed, hij begint ook net. En als je stopt met voetballen om rapper te worden, vind ik dat alleen maar supertof. Ik hoop echt dat het hem gaat lukken."

Roya2Faces - 'Paranoia'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rappende voetballers, voetballende rappers

Drenthe is niet de eerste voetballer die probeert door te breken als rapper. Oud-Ajacied Ryan Babel was ooit te horen op 'Eeyeeyo' van Darryll en Memphis Depay (inmiddels voetballend bij Olympic Lyon) rapte mee in 'Flexin' van Jairzinho.

Ster advertentie
Ster advertentie