3FM nieuws

Wat is er eigenlijk gebeurd met Baas B?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er eigenlijk gebeurd met Baas B?

Bandje, besta je nog? Of in dit geval rapper Bart Zeilstra, voor de meesten beter bekend als Baas B. Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoeken. Lange Frans & Baas B gingen jaren als duo door het leven. Totdat ze in 2009 besloten te stoppen. Maar hoe is het nu dan met rapper Baas B 14 jaar later?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gekkenhuis

Vanaf 1997 waren Lange Frans en Baas B al een duo, maar vanaf 2004 begon het echte werk. Toen kwam namelijk hun tweede single 'Moppie' uit en dat werd een grote hit. "Daarna gingen we als een speer. We wisten niet wat ons overkwam." Dit werd opgevolgd door vele andere singles, waaronder de bekendste: 'Het Land Van'. Vijf jaar lang tourden ze het hele land door.

De mannen kregen veel aandacht, maar Bart vond het lastig om hiermee om te gaan. Iedereen was ineens z'n vriend en voor zijn gevoel veranderde de buitenwereld hierdoor. Het vele optreden had dan ook negatieve gevolgen voor hem. "Op een gegeven moment ga je jezelf voorbij. Ik was op weg naar het podium en ben overvallen door een paniekaanval en hyperventilaties." Toen kwam het besef dat het misschien wel beter is om een stapje terug te doen.

Bandje besta je nog?

Bart zou liever niet meer het succes hebben dat hij met Lange Frans heeft geboekt. In ieder geval niet de aandacht die daarbij hoorde. "Dat was helemaal niet relaxt." Maar, hij maakt wel zelf nog muziek. Naast rappen, zingt hij nu ook op zijn eigen nummers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie