3FM nieuws

Organisatie Amsterdam Dance Event: "Ieders ADE is anders, en dat maakt het zo leuk"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Organisatie Amsterdam Dance Event: "Ieders ADE is anders, en dat maakt het zo leuk"

Het is de tweede dag van Amsterdam Dance Event en daarom hoog tijd voor een gesprek met de organisatie. 3FM-dj Eva Koreman interviewt Jan-Willem van der Ven en Meindert Kennis, co-directors van Amsterdam Dance Event.

Amsterdam Dance Event

"Het is écht fomo to the max. En dat maakt Amsterdam Dance Event juist zo leuk", zegt organisator Meindert Kennis tegen 3FM-dj Eva Koreman. Zijn collega-organisator Jan-Willem van de Ven vult hem aan: "Ieders ADE is anders. We hebben vanavond pianist Nils Frahm in het concertgebouw maar tegelijkertijd Eric Prydz met zijn holoshow in de Ziggo Dome."

Video niet beschikbaar

Anders dan vorig jaar

Het lijkt misschien lang geleden, maar vorig jaar rond deze tijd was Nederland nog in de ban van corona. Amsterdam Dance Event viel uiteindelijk precies tussen twee lockdowns in. Check hieronder hoe de organisatoren daarop terugkijken.

Video niet beschikbaar

3FM op ADE

3FM verslaat dance in de volledige breedte, van Nederlandse talents tot gevestigde namen. 3voor12 Radio trapt op woensdagavond af met een ADE pre-party op 3FM. Op vrijdagavond komt LF System, bekend van de zomerhit 'Afraid to Feel', langs in de 3FM-studio. Ook FeestDJRuud, San Holo en Curbi zijn vrijdagavond te horen in de ADE-uitzending. UK dancesensatie Eliza Rose, die we kennen van TikTok met haar nummer 'Baddest Of Them All', komt zaterdag. Daarna is van 23:00 tot 00:00 uur is een heus memetechno uur te horen: een uur lang gewijd aan de nieuwste muziekrage die over Nederland raast. Dikke Baap en Gladde Paling zijn te gast bij 3FM.

Uitzendtijden ADE

Donderdag 20 oktober
21:00 tot 00:00 uur – Eva Koreman (VPRO)

Vrijdag 21 oktober
19:00 tot 22:00 uur – Olivier Bakker en Jamie Reuter (PowNed)
22:00 tot 00:00 uur – Yoeri Leeflang (AVROTROS)
00:00 tot 02:00 uur – Jamie Reuter (PowNed)

Zaterdag 22 oktober
19:00 tot 22:00 uur – Vera Siemons (NTR)
22:00 tot 02:00 uur – Olivier Bakker en Jamie Reuter (PowNed)

3FM-dj Andres Odijk en de 3voor12-redactie zijn de hele week op pad om zoveel mogelijk verschillende ADE-feesten te bezoeken en sfeerverslag te doen vanuit de stad. Alle interviews en livesets zijn te horen op 3FM, 3FM.nl en te zien via 3fm.nl/live. Maar houd ook de social media-kanalen van 3FM zoals Instagram en TikTok op bovenstaande data in de gaten voor verslag.

Ster advertentie
Ster advertentie