3FM nieuws

Royal Blood is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Royal Blood is 3FM Album van de Week

Met de 3FM Megahit nog vers op zak, krijgen de mannen deze week de stempel 3FM Album van de Week toegeschoven voor hun debuutplaat.

Het duo uit Brighton bracht in augustus 2014 hun allereerste album uit, met daarop onder andere de single 'Ten Tonne Skeleton'. Dit nummer werd vrijdag 6 maart uitgeroepen tot 3FM Megahit. Maar er is meer, méér dan alleen die track! Beluister onderaan het bericht de gehele plaat van Royal Blood.

Van vrienden naar band

De band is opgericht in 2013. Mike Kerr en Ben Thatcher kenden elkaar al langer, maar het muzikale kwartje viel pas toen Mike terugkwam van zijn "working holiday" in Australië. Toen hakten de vrienden de knoop door: wij gaan muziek maken! En zo geschiedde. Royal Blood werd geboren en de band verzamelde al snel een grote groep fans om zich heen.

Eerste single

In de winter van 2013 brachten ze hun debuutsingle uit: 'Out Of The Black' (met op de B-kant het nummer 'Come On Over'). Hun populariteit bleef maar groeien en in december werden ze door de BBC genomineerd voor de 'Sound of 2014'. Helaas voor het duo ging Sam Smith er vandoor met de felbegeerde titel.

Arctic Monkeys

Royal Blood greep mis, maar fans hadden ze genoeg. En wat voor fans! Matt Helders, de drummer van Arctic Monkeys, droeg tijdens een show een T-shirt van de band. De mannen uit Brighton werden vervolgens gevraagd om in het voorprogramma van Arctic Monkeys te spelen.

Touren

Mike en Ben maakten in oktober 2014 bekend dat ze een tour planden door Europa. Maar ook over de grote Atlantische Oceaan maken ze carrière. Zo supporten de mannen in 2015 de Foo Fighters tijdens hun tournee door de Verenigde Staten. Daar zal dan ook het tweede album geschreven worden, liet Ben weten. Maar eerst: hun debuutplaat! Check 'm hieronder.

>> Winnnnn dit prachtalbum!

Royal Blood

Bij Giel

In september 2014 bij Giel op De Speelplaats. Daar lieten ze 'Figure It Out', 'Come On Over' én een cover van Lana Del Rey horen. Bekijk hier de beelden.

>> Meer 3FM Albums van de Week

Ster advertentie
Ster advertentie