3FM nieuws

Het eerste verticale concert is een feit

  1. Nieuwschevron right
  2. Het eerste verticale concert is een feit

Een Instagram of Snapchat-waardig concert geven door een verticaal podium te bouwen? De Britse zangeres Mabel deed het. Voor haar concert in Londen had ze een podium in het formaat van... Juist ja, een smartphone-scherm. Tegelijkertijd is er een trend gaande over juist een telefoonverbod tijdens concerten. Wat is de toekomst?

In dezelfde week dat er opnieuw een artiest, deze keer Madonna, telefoons verbiedt tijdens haar concert, organiseert Mabel een verticaal concert. Speciaal geoptimaliseerd voor IG Stories en Snapchat.

Verticaal podium

Je podium aantrekkelijk maken voor social media is niks nieuws. Als artiest wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk gedeeld wordt. Toffe visuals, grote bouwwerken, vuurwerk en confetti... Je ziet het bij ieder concert wel in een bepaalde vorm terugkomen. Maar een verticaal concert, geoptimaliseerd in de vorm van je smartphone, is wél iets nieuws.

Op foto's ziet het er allemaal hartstikke mooi uit. Er zijn drie verdiepingen met dansers en het podium wordt omlijnd met LED verlichting. Maar voor dat podium zie je iets anders gebeuren. Er zijn alleen maar meer armen met een schermpje in de lucht. En is dat iets wat we willen stimuleren?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen telefoon vs. wel een telefoon

Wat gaat de toekomst worden? Ben je blij dat een concert zich steeds meer gaat dienen in jouw behoefte om ervaringen te delen of vind je het te ver gaan en zouden ze telefoons steeds vaker mogen verbieden?

Ster advertentie
Ster advertentie