3FM nieuws

Charli XCX spreekt zich uit tegen haat naar Sam Smith

foto: Pascal Le Segretainfoto: Pascal Le Segretain
  1. Nieuwschevron right
  2. Charli XCX spreekt zich uit tegen haat naar Sam Smith

Gisteren brachten Charli XCX en Sam Smith hun samenwerking ‘In The City’ uit. Nog voordat het nummer uitkwam, richtte de Britse zangeres zich tot haar volgers omdat ze geschrokken is van de gigantische haat die Sam Smith over zich heen krijgt.

Haatreacties

“Nooit in mijn leven heb ik iemand online zoveel haatdragende reacties zien ontvangen. Het was echt ontmoedigend.” Zo begon Charli XCX haar video op TikTok. Al een lange tijd krijgt Sam Smith dagelijks te maken met fatshaming en queerfobie. Mensen vinden de zanger te extravagant, te vrouwelijk, te dik en ga zo maar door. Charli zegt dat ze ontzettend trots is dat Sam zich niks aantrekt van alle kritiek en hun kracht bewondert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Begin dit jaar schreef HUMAN een artikel over waar deze heftige reacties vandaan komen.

‘In The City’

De allereerste samenwerking van Charli XCX en Sam Smith heeft geresulteerd in een aanstekelijke danstrack die zich richt op het vinden van een gemeenschap tijdens het uitgaan. “Het gaat over het gevoel geaccepteerd te worden, de grootsheid van het welkom worden geheten in queer-ruimtes en over de mensen die je maar eens in je leven tegenkomt als je daar bent.” legt Charli uit in een persbericht. “Dit nummer gaat over vrijheid en die onvergetelijke nachten van overgave. Ik heb genoten van elke minuut die we samen hebben doorgebracht om dit te maken.” voegde Sam Smith daaraan toe. Luister ‘In The City’ hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie