3FM nieuws

Deze mensen doen hun festivalbandjes het liefst nooit meer af

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze mensen doen hun festivalbandjes het liefst nooit meer af

Festivalbandjes. Als je naar een festival gaat, valt er niet aan te ontkomen. Zo'n bandje dat negen van de tien keer nét iets te strak wordt vastgemaakt, waardoor je pols direct begint te zweten. Na een festival ben je blij als je 'm weer af kunt knippen, maar dat gevoel herkennen Kimberley, Rosa, Dillan en Mandy helemaal niet. Om hun polsen prijken meerdere bandjes en afdoen is geen optie. Wij vragen ons af: waarom?

Rosa (19) uit Hoorn


Aantal bandjes? Standaard heb ik drie festivalbandjes om mijn pols en ik heb nog 23 bandjes in een doos liggen. Alleen die van Lowlands zijn het waard om te blijven dragen!
Waarom? Lowlands is het mooiste weekend van het jaar. Het lijkt elk jaar beter te worden, ik kan niet wachten tot ik weer vier dagen op dat terrein mag spenderen. En de bandjes zijn een leuke gespreksstarter!
Heeft het voordelen? In de zomer is het makkelijk bij te houden hoe bruin ik ben geworden.
Wanneer gaan ze eraf? Pas als het echt moet voor een awesome baan of geweldige functie. Als ik m'n bandjes moet weghalen voor een baantje in de supermarkt, zeg ik 'nee, bedankt'. Ik loop ook rond met gekleurd haar, daar krijg ik meer commentaar op!

Dillan (25) uit Haarlem


Aantal bandjes? 11. De langste heeft acht jaar om m'n pols gezeten.
Waarom? Ik ergerde mij niet aan de bandjes, vooral die van Lowlands zitten lekker en het is heel leuk om mede-festivalgangers eraan te herkennen. En ik houd van kleurtjes, dus festivalbandjes zijn daar uitermate geschikt voor... haha!
Stinkt dat niet na een tijdje? Nee, valt mee. Gewoon schoonhouden! Elke dag soppen met zeep werkt erg goed. Mensen die zeggen dat het niet hygiënisch is, zijn zeurpieten.
Gaan ze ooit de vuilnisbak in? Ze zijn net van m'n pols af. Ik ga dit jaar weer opnieuw beginnen omdat m'n broertje voor het eerst meegaat. Leek me wel een mooi moment!

Mandy (22) uit Hof van Twente


Aantal bandjes? Ik denk zo'n 25, ik had ze altijd om. Dat duurde wel een jaar of zeven! Nu bewaar ik de meesten thuis in een vaas.
Waarom? Het is vaak een aanspreekpunt voor mij en anderen. Het is leuk om mensen te ontmoeten die dezelfde smaak qua muziek en festivals hebben en het is ook een soort 'bewijs' dat je daar was. En je houdt op deze manier de toffe herinneringen aan de festivals lekker bij je! Als je er vrolijk van wordt, lekker doen!
Wat doe je met een fucking lelijk bandje? Dat ligt eraan... De meeste bandje zijn wel mooi ontworpen en als je ze spaart van een aantal festivals, wordt het vaak wel weer een mooi geheel. Een tijd lang kreeg ik blauw/turquoise bandjes, wat mijn favoriete kleur is. Superleuk, toch?!
Ster advertentie
Ster advertentie