3FM nieuws
NTR

Vera tipt je de 3 beste nieuwe liedjes van James Blake

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Vera tipt je de 3 beste nieuwe liedjes van James Blake

3FM-dj Vera Siemons is verliefd. Op Assume Form om precies te zijn, het nieuwe album van James Blake. Dus Vera, vertel: wat zijn nou dé drie liedjes die iedereen moet horen?

Keuzes, keuzes

Het album kwam uit op vrijdag 18 januari, een moment waarop Vera gezellig stond te bowlen na een avond Eurosonic Noorderslag. De keuze tussen het aantal strikes (0) en nieuwe liedjes van James Blake (12) was snel gemaakt, dus racete Vera naar het hotel om lekker in het donker alles te beluisteren. En daaruit komen deze drie favorieten. Voor vandaag dan, want kiezen is volgens Vera nagenoeg onmogelijk!

De top 3

1. Mile High
"Hij was vorig jaar het voorprogramma van Kendrick Lamar en heel veel bezoekers hadden toen zoiets van 'huh?', maar 'Mile High' laat perfect zien hoe zo'n crossover-nummer trouw kan blijven aan zowel hiphop als aan James' elektronische producties. En dat zonder veel compromissen te hoeven sluiten."

2. Barefoot In The Park
"Op dit moment is dit echt m'n absolute favoriet. Hoe dit nummer heel subtiel begint in die eerste tonen en daarna de hoogte ingaat... Het raakt me echt intens. En de stem van James gaat dus heel goed samen met die van Rosalía! Ik was eerst bang dat zij 'te flamenco' was voor zijn elektro, maar het werkt echt briljant."

3. Power On
"James is zo open in zijn lyrics en 'Power On' is daar een mooi voorbeeld van. Het gaat over het naar jezelf kunnen kijken in een relatie en kunnen toegeven dat je fout zat. James laat in dit nummer zien hoe goed hij met tekst is en dat het soms goed is om te zeggen 'Ik dacht dat ik het bij het juiste eind had, maar ik had het mis. Die eerlijkheid maakt het een fantastisch album."

"Ik ben Vera en dit was mijn spreekbeurt over James Blake. Dankjewel voor het luisteren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je hoort Vera On Track elke zaterdag- en zondagavond tussen 19:00 en 22:00 uur!

Ster advertentie
Ster advertentie