3FM nieuws

Hoe de FIFA-games opkomende muziek stimuleren

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe de FIFA-games opkomende muziek stimuleren

Als muzikant is het heel chill als jouw nummer op de soundtrack van een immens populaire videogame verschijnt. De Staat kan het weten.

De Staat in de video van 'Down Town'

Het zijn spannende dagen voor gamers, want nog maar één nachtje slapen en dan komt FIFA 16 uit, het 23e deel van 's werelds populairste voetbalgame. Zoals altijd vormt de muziek van opkomende muzikanten de soundtrack. De impact ervan is gigantisch. De Nijmeegse band De Staat kan het weten. Hun track, 'Down Town', verscheen op de soundtrack van FIFA 14.

"Mensen kennen ons gewoon echt van die game, weet je wel. 'Down Town' is hét liedje dat mensen kennen en daar reageren ze op. Dat vinden ze te gek!" - Rocco Hueting (toetsenist van De Staat)

Ook al zijn de financiële vergoedingen minimaal, de track wordt wereldwijd zó vaak beluisterd dat bands een gigantisch podium krijgen.

"Je ziet gewoon dat het werkt. Het is een moderne manier voor bands om je muziek out there te krijgen." - Rocco Hueting

Ook al is 'Down Town' nooit als single uitgebracht, het is wél het meest beluisterde liedje van De Staat op Spotify (meer dan 600.000 keer) en YouTube (zo'n 280.000 keer).

BØRNS

Waarom nieuwe muziek op FIFA soundtrack?

Waarom staat er eigenlijk zo veel nieuwe muziek op de soundtrack van FIFA? Waarom de onbekendere liedjes? Roosmarijn zocht het uit. Check de fragment hieronder (vanaf minuut 08.07):

3voor12 schreef een uitgebreid artikel over het onderwerp. Ze zochten onder andere uit welk effect het op een liedje (en band) heeft als het verschijnt op de soundtrack van FIFA.

>> The Bigger Picture: lees het uitgebreide artikel op 3voor12

FIFA 16 soundtrack:

In FIFA 16 hoor je onder andere wat bekendere acts als Disclosure (ft. Sam Smith), Foals, Icona Pop en Kygo, maar ook onbekendere bands als All Tvvins, Beck, BØRNS en Atlas Genius.

And there is more

Speciaal voor het 3FM Serious Soccer tournooi (van een paar jaar geleden) maakten wij een playlist met louter FIFA nummertjes. Voor de echte voetbalfans. Enjoy ;)

Ster advertentie
Ster advertentie