3FM nieuws

Dit zijn Sanders Songs van het Jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn Sanders Songs van het Jaar

"Als er kamervragen over een liedje worden gesteld, ben je lekker bezig!"

>> Stem hier op jouw Song van het Jaar
>> Bekijk hier de Songs van andere DJ's

Dat december niet alleen een feestmaand is maar ook de maand om terug te kijken op het afgelopen jaar, weten onze vrienden van 3voor12 al lang. Vandaar dat ze op 11 december alweer voor de 31ste keer het 'mooiste, vetste, beste, meest dansbare of juist tranentrekkende nummer van het jaar' bekend maken.

Kom ook op 11 december naar Tivoli

Welke artiest of band zich mag voegen bij eerdere winnaars als Dotan, Daft Punk, Franz Ferdinand, Smashing Pumpkins en Living Colour, bepaal jij als luisteraar van 3FM (stemmen doe je hier, tot maandag 30 november). Bovendien kun je er ook bij zijn op 11 december in Tivoli, met optredens van onder andere Rondé, HEAVN, Lucas Hamming, John Coffey, PAUW en Fresku. Aanmelden voor de gastenlijst kan hier.

Verder kijken dan pet lang is

Het mag geen verrassing heten dat 'Throne' van Bring Me The Horizon ook op het lijstje met beste Songs van 'Hoogie' staat. Zijn petje en skateboard vergezellen hem overal en altijd. Als fervent skater luisterde hij in zijn jeugd nonstop naar typische skatebands als Linkin Park, Green Day en Limp Bizkit.

Bring Me The Horizon past naadloos in dat rijtje. Maar zoals het een 3FM-DJ betaamt kijkt Sander verder dan de klep van zijn pet lang is en heeft hij zijn muzieksmaak flink verbreed. Vandaar dat hij heel bewust voor een andere track koos wat betreft zijn Song van het Jaar.

Tame Impala - 'Let It Happen'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1. Sander, wat is jouw Song van het Jaar?

"Toen ik voor de eerste keer 'Let It Happen' van Tame Impala hoorde, kon ik niet helemaal wennen aan de lengte van de track. Liedjes moeten wat mij betreft kort en bondig zijn. Maar bij dit liedje klopt het als een bus. Precies lang genoeg 'loopt het liedje vast' alvorens een compleet nieuwe laag toe te voegen. Nog elke keer ontdek ik nieuwe dingen."

2. Welke Song gaat winnen volgens jou?

"Met kop en schouders 'Let It Happen'. Album van het jaar, liveband van het jaar en de song van van het jaar: de triple!"

3. Welke Song heeft jou het meest verrast?

"Dat kan er ook maar eentje zijn: 'What Do You Mean' van Justin Bieber. Overigens heeft de complete transformatie van Bieber me verrast. Natuurlijk zit er een slimme marketingmachine achter, maar op het album staan fantastische liedjes."

4. Welke Song kreeg je niet meer uit je hoofd?

"Wat dacht je van 'Drank & Drugs' van Lil Kleine en Ronnie Flex?! Heerlijk toch dat er zoveel commotie over ontstond? Ik hou wel van een beetje reuring in het land. ls er kamervragen over een liedje worden gesteld, ben je lekker bezig!"

5. Welke Song wil je in 2016 eigenlijk niet meer horen?

'Half 3FM kwam met 'Her Mercy' van Glen Hansard als dé ontdekking van het jaar. Daar snap ik helemaal niets van. Doe eens normaal joh, met je ouwe mannengejank!"

Lees ook:
>> Song Stories: Verhalen achter de genomineerde Songs
>> Breng ook je stem uit

Luister hier naar de genomineerde Songs:

Ster advertentie
Ster advertentie