3FM nieuws

Ilse DeLange en Waylon naar Eurovisie Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse DeLange en Waylon naar Eurovisie Songfestival

Ilse DeLange en Waylon vertegenwoordigen samen, als The Common Linnets, Nederland op het Eurovisie Songfestival 2014

The Common Linnets, dat bestaat uit Ilse DeLange en Waylon, gaat voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2014. Dat maakten de twee muzikanten maandag 25 november (2013) bekend. De jaarlijkse Europese liedjeswedstrijd vindt begin mei 2014 plaats in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Waylon en Ilse DeLange afzonderlijk gevraagd

Ilse vertelde op de persconferentie hoe het zo is gekomen dat ze samen met Waylon Nederland gaan vertegenwoordigen op het evenement. "We kennen elkaar al twintig jaar en waren al sinds begin dit jaar bezig om samen een plaat te maken. We werden afzonderlijk van elkaar ook gevraagd om iets met het Eurovisie Songfestival te doen en toen dachten we: waarom doen we dit niet in deze formatie [The Common Linnets, red]?"

Waylon en Ilse werken nog aan liedje

Ze weten nog niet welk nummer het wordt, aldus Waylon. "Het gaat ons in ieder geval echt om het liedje, dat we zelf bepalen. We zijn er nog mee bezig. Maar het liedje zelf vinden we heel belangrijk: het gaat niet om de glitter en glamour." Ilse voegde de daar aan toe: "Je hoort twee stemmen en twee gitaren, het liedje moet uit ons hart komen. In maart moeten we het definitief hebben bepaald."

The Common Linnets live in Tuckerville

Beide artiesten hebben hun roots in het Oosten. Na het Songfestival zullen de twee, op 21 juni 2014, een thuisconcert geven met een aantal Special Guests in het muziek-maagdelijke FC Twente Stadion. Dat wordt voor die speciale gelegenheid omgedoopt tot Tuckerville.

Coen en Sander bellen met Ilse DeLange en Waylon

Coen en Sander wilden wel eens weten wat voor muziek Ilse en Waylon willen gaan maken voor het Eurovisie Songfestival. De twee zijn er nog niet helemaal uit wat voor soort nummer ze gaan maken, maar Ilse wil graag een country-achtig nummer. Beluister hier het gesprek terug:

Ster advertentie
Ster advertentie