3FM nieuws

Zinloos bier besteld

  1. Nieuwschevron right
  2. Zinloos bier besteld
Met de leuzen Zinloos besteld en Ik ben top, want ik drink 'm op probeert een bandmanager het biergooien tijdens concerten tegen te gaan.
Toen we in de jaren negentig zo'n last hadden van zinloos geweld, sprong heel Nederland op de bres tegen dit verschijnsel. Stille tochten, bloemenzeeën en lieveheersbeestje waren dé trends. En het was duidelijk, we waren er allemaal oprecht op tegen: bah, zinloos geweld!

Boerenrock
Het bracht ons samen en nu is er weer iets nieuws waarvoor we op de barricaden kunnen: zinloos biergooien. Rien Somers, manager van de Brabantse boerenrockband Band Zonder Banaan heeft er zijn buik van vol. In de Volkskrant vertelt hij aan Irene de Zwaan dat hij het van de zotte vindt dat mensen op sommige concerten met bier naar de bands gooien en wil hier wat aan doen.

Soppend op het podium
De biergooiers denken dat dat erbij hoort. Als manager van Band zonder Banaan heeft Somers het regelmatig gezien. De band heeft gelukkig nog nooit het podium drijfnat hoeven te verlaten, maar de apparatuur heeft het wel zwaar te verduren gehad. Maar bovenal: de meeste fans zijn er ook niet van gediend. Sommigen verlaten zelfs de feesttent tijdens het biergooien en met de huidige temperaturen en een kletsnatte nek is dat geen pretje.

Zinloos besteld

Om deze misstanden tegen te gaan begint hij daarom eind januari een campagne. Met de spandoeken met Zinloos besteld en Ik ben top, want ik drink 'm op, wil hij de biergooiers aanpakken. En in plaats van het rode lieveheersbeestje, zet hij een geel lieveheersbeestje in om het af te maken.

Soppen of mokken, wat doe jij?
Ben jij dol op biergooien en kom jij juist dichter tot jezelf als in je schoenen staat te soppen tijdens een concert, of sta jij mokkend- maar droog!- aan de bar tijdens het biergooien?


Ster advertentie
Ster advertentie