3FM nieuws

Het nieuwe album van Paramore is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Het nieuwe album van Paramore is 3FM Album van de Week

Het vierde album van Paramore draagt simpelweg de naam van de band en is verkozen tot 3FM Album van de Week.

De Amerikaanse rockband Paramore werd in 2004 opgericht door Hayley Williams, Jeremy Davis en de broertjes Josh en Zac Farro. Met debuutalbum All We Know Is Falling (2005), vol met catchy punkpopliedjes, maakte de jonge band meteen furore op veel festivals in Amerika.

Doorbraak in Europa

De doorbraak buiten de Verenigde Staten volgde met de single 'Misery Business' in 2007, nadat de band door het Britse muziekmagazine NME werd uitgeroepen tot één van de beloftes van dat jaar.

Vierde album Paramore zonder broertjes Farro

Taylor York voegde zich in 2009 officieel bij de band, waarna het derde album Brand New Eyes verscheen. Een jaar later verlieten de broers Josh en Zac Farro de band, waardoor Paramore als drietal aan de vierde plaat ging werken. Die plaat, simpelweg getiteld Paramore, lijkt voor de band een nieuwe start.

Paramore is 3FM Album van de Week

Paramore verscheen op 5 april en werd net als de voorgaande drie albums uitgebracht op het platenlabel Fueled By Ramen.

Het is een album dat wordt gekenmerkt door scherpe gitaarriffs en toegankelijke melodieën waarop verschillende stijlen te horen zijn. Van de vertrouwde springerige powerpop tot meeslepende postrock, het komt allemaal terug op Paramore.

Paramore in HMH

Je hoorde de single 'Still Into You' al regelmatig op 3FM, maar kunt 'm ook live gaan beluisteren. De Amerikaanse band staat op 5 september namelijk in de Heineken Music Hall.

>> Check de MetMichiel Artiesten Special

Beluister 3FM Album van de Week Paramore via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie