3FM nieuws

Wat wordt het WK nummer dit jaar?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat wordt het WK nummer dit jaar?

De NOS maakt altijd te gekke montages van voetbalbeelden op eindtoernooien. Welk nummer moet het worden volgens jou?

The Sheer met 'It Only Gets Better' tijdens het WK onder de 20 jaar in Nederland in 2005, Wir Sind Helden met 'Wenn Es Passiert' bij het WK 2006 in Duitsland, One Night Only met 'Just For Tonight' voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk in 2008. De NOS heeft over het algemeen te gekke muziek onder de compilaties van de wedstrijden. Maar wat wordt het dit jaar?

'Hide No More' in de Champions League finale

Voor de Champions League halve finale en finale werd er gekozen voor 'Hide No More' van Bade (die in 2005 nog deel uitmaakte van The Sheer). Betekent dat dat hij dit jaar ook in de running is voor een plekje in de WK eindronde of moet hij wat jou betreft eerst nog de poulefase doorstaan?

En ook Giel maakte door de jaren heen mooie compilaties op muziek aan de hand van het radioverslag van Jack van Gelder, zoals in 2010, toen 'Hocus Pocus' van Focus in een compleet nieuw jasje gegoten werd:

Wat maakt een ideale voetbaltune?

Het moet opzwepend zijn, hoop bieden. Je moet kunnen meezingen, maar het hoeft geen hoempapa te zijn. Er mag een gitaar in scheuren, maar het mag ook mild melodieus. Als het maar past bij de gracieuze beelden die in Brazilië geschoten gaan worden.

Kortom, welk actueel nummer kan de NOS volgens jou het beste gebruiken voor de montages van Oranje op weg naar de finale?

Ster advertentie
Ster advertentie