3FM nieuws
KRO-NCRV

Op deze manier komen Oranjefans aan kaarten voor iedere wedstrijd van het Nederlands elftal

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Op deze manier komen Oranjefans aan kaarten voor iedere wedstrijd van het Nederlands elftal

Vandaag sprak 3FM-dj Wijnand Speelman met Rino, een toegewijde Oranje-fan die samen met zijn vrouw en zoon het Nederlands elftal volgt door heel Duitsland. Zijn verhaal geeft een uniek kijkje in het leven van een supporter en onthult het systeem waarmee fanatieke fans hun kaarten bemachtigen.

Het geheim van de KNVB-kaarten

Veel mensen vragen zich af hoe fans als Rino aan hun kaarten komen, vooral gezien de hoge prijzen die sommige mensen betalen. “We werken met een systeem bij de KNVB,” legt Rino uit. “Je hebt brons, zilver en goud. Als je in de gouden categorie zit, zoals wij, krijg je vrijwel alle kaarten toegewezen.”

Puntensysteem

Rino en zijn familie hebben een strategie: “We verzamelen punten door naar zoveel mogelijk wedstrijden te gaan, zowel uit als thuis. Hoe meer punten je hebt, hoe groter de kans dat je kaarten toegewezen krijgt voor grote toernooien. Wij hebben onze kaarten voor deze halve finale voor slechts €80 per stuk kunnen bemachtigen.”

Hoe word je een goldmember?

De sleutel tot succes ligt in de toewijding en het volgen van het puntensysteem. Rino benadrukt: “Zorg ervoor dat je lid wordt van het supporterssysteem van de KNVB. Door consequent wedstrijden bij te wonen, kun je je opwerken naar de gouden status en ben je verzekerd van kaarten voor toekomstige toernooien.”

Vooruitblik op de Wedstrijd

Optimistisch als altijd, kijkt Rino uit naar de komende wedstrijd tegen Engeland. “Ik denk dat we met 3-1 gaan winnen,” zegt hij vol vertrouwen.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie