3FM nieuws

Pablo Nouvelle weet eigenlijk niet wat voor muziek hij maakt

  1. Nieuwschevron right
  2. Pablo Nouvelle weet eigenlijk niet wat voor muziek hij maakt

De Zwitserse DJ Pablo Nouvelle maakt soulvolle, dansbare plaatjes, maar welke muziekstijl dat nou is...

Pablo Nouvelle’s eerste muzikale liefde was hiphop: de Wu-Tang Clan. “Maar op een dag realiseerde ik me dat ik de instrumentale stukjes veel leuker vond dan de rapstukjes”. Hij kwam er achter dat die stukjes gebaseerd waren op stukken uit oude, Amerikaanse soulmuziek. Marvin Gaye, Donny Hathaway, Willie Wright: die artiesten werden zijn inspiratiebron.

All I Need

Op de tracks van het nieuwe album All I Need hoor je verschillende soulzangers en –zangeressen: de verschillende stemmen zorgen er volgens hem voor dat het album zich niet te veel herhaalt. "Ik ga naar de zanger met acht of negen ideeën en dan mag hij of zij kiezen welke hem of haar het meest raakt", vertelde hij aan Giel.

Electrosoul? Triplounge?

Omdat het zo'n mengelmoesje van muziekstijlen is, valt 't niet echt in een hokje te plaatsen. Hij weet het zelf eigenlijk niet eens, dus vroeg Giel de luisteraars hoe ze het zouden noemen. Wij noemen 't voorlopig nog even gewoon Pablo Nouvelle!

Hello!

Natuurlijk doet ook Pablo een cover uit de Mega Top 50, en hij koos voor 'Hello' van Lionel Richie. Nee grapje, van Adele. Klonk zo:

Hoe zou jij z'n muziek noemen?

Ster advertentie
Ster advertentie