3FM nieuws

Douwe Bob en nog 4 geweldige 'Crazy' covers

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob en nog 4 geweldige 'Crazy' covers

Beste singer-songwriter Douwe Bob coverde dinsdag 'Crazy' van Gnarls Barkley. Hij was niet de eerste. We zetten de vijf beste 'Crazy's' op een rij.

Douwe Bob, kersverse winnaar van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, kwam de ochtend na zijn overwinning direct langs bij Giel in de ochtendshow. En zoals iedere artiest, speelde ook hij een cover!

Douwe Bob coverde 'Crazy' van Gnarls Barley

Douwe Bob is niet de eerste die dit nummer koos om te coveren. In 2006, toen het nummer uitkwam, was het ook al enorm populair bij de optredende artiesten. Energiek, rustig, episch, bezwerend, noem het maar op. Bij Giel op de speelplaats zijn alle versies voorbij gekomen.

Vijf succesvolle covers op een rij. Welke versie is jouw favoriet?

1. Douwe Bob maakt van 'Crazy' een episch nummer

Douwe Bob koos ervoor om samen met de band van Tim Knol een epische uitvoering van 'Crazy' te maken. Kippenvel is een veelvoorkomend verschijnsel bij deze bevlogen uitvoering.

2. Chris Hordijk gooit al zijn emotie in 'Crazy'

Chris Hordijk won dan wel niet de The Voice, hij stond wel gewoon bij Giel in de studio. Ook hij koos voor Gnarls Barleys hit en gooide daar al zijn emoties in. Dat swingt!

3. Kyteman's Hip-Hop Orkest jamt er 'Crazy' op los

Toen Kyteman met zijn Hip-Hop Orkest net om de hoek kwam kijken was Giel net als veel anderen meteen verkocht. Een bezoekje aan de studio was snel geboekt en het voltallige orkest maakte van 'Crazy' een geheel eigen versie.

4. Wouter Hamel haalt de jazz in 'Crazy' naar boven

Met Wouter Hamel heeft Nederland een van de beste jonge jazz-artiesten in huis. Het was dan ook geen verrassing dat in zijn vertolking van 'Crazy' de jazz-kant van het nummer enorm naar boven kwam. Aanrader, wat een relaxte versie!

5. Nathalie gooit soul én rock in 'Crazy'

Wie dacht dat soul en rock niet samen in één nummer kunnen zitten heeft het fout. Ook Nathalie coverde 'Crazy' en maakte er een opmerkelijke versie van. Soul en rock gaan hand in hand met haar absurd goed zang eroverheen. Wauw!

En dit zijn slechts vijf covers van één nummer die gedaan zijn bij Giel. Op zijn site staan alle covers op een rij. Zeker checken!

>> De website van Giel

Ster advertentie
Ster advertentie