3FM nieuws

Even totaal iets anders: 'Frail State Of Mind' van The 1975

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Even totaal iets anders: 'Frail State Of Mind' van The 1975

Vanaf deze week ga je 'Frail State Of Mind' van The 1975 voorbij horen komen op 3FM! Na hun vorige rocktrack 'People', gaat de band nu voor een elektronisch nummer zonder refrein.

Social anxiety

'Frail State Of Mind' is een track die de dagelijkse struggle van mensen met een angststoornis bespreekt. Er zijn veel mensen die bang zijn voor sociaal contact. Dit wordt ook wel social anxiety genoemd. Het nummer beschrijft situaties waarin iemand met een angststoornis anders reageert dan de rest.

Er wordt gezongen: "I'm sorry that I missed your call // I watched it ring." Iemand met een angststoornis doet er alles eraan om sociaal contact te vermijden. Ook wordt er gezongen over de hele tijd 'sorry' zeggen en zeggen dat het goed gaat terwijl dat niet zo is. "Nah I’m alright // Just dealing with a frail state of mind." Het nummer is dus bedoeld om meer begrip te creëren voor mensen die last hebben van social anxiety.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Authentiek nummer

Een echt refrein ontbreekt, maar de titel is wel door het nummer heen te horen. Naast de elektronische stijl maakt ook dit het nummer authentiek. Omdat 'People' en 'Frail State Of Mind' zo van elkaar verschillen, is het bijna niet voor te stellen dat beide nummers van dezelfde band zijn. Toch maakt de herkenbare stem van Matt Healy het weer een overduidelijke 'The 1975-song'.

Wat voor experimenten kunnen we nog meer verwachten na deze uiteenlopende singles? Op 21 februari komt hun volledige album Notes On A Conditional Form van The 1975 uit.

3FM Now Playing

Luister nu 'Frail State Of Mind' in de Now Playing playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie