3FM nieuws

TLC verdedigt heropname ‘Waterfalls’

  1. Nieuwschevron right
  2. TLC verdedigt heropname ‘Waterfalls’

De twee overgebleven leden van TLC verklaren waarom de stem van Lisa Lopes niet op de nieuwe versie van 'Waterfalls' staat.

De stem van Lisa Lopes is niet te horen in de remake van TLC's hit 'Waterfalls'. In plaats daarvan wordt de rap in het nummer vertolkt door de Japanse zangeres Namie Amuro. De overgebleven TLC-leden T-Boz en Chilli kregen daarop veel commentaar, maar hebben hun keuze voor Amuro nader verklaard tegenover TMZ.

Geen toegang tot opnames 'Waterfalls'

T-Boz en Chilli lieten onlangs weten hun hit 'Waterfalls' opnieuw uit te gaan brengen in Japan. Volgens Chilli werd Lisa Lopes' stem niet gebruikt in de nieuwe versie omdat de twee overgebleven TLC-leden niet beschikten over de gemasterde opname van Lopes' rap. Hun verzoeken om de rechten van die opname te verkrijgen, werden afgewezen.

Zodoende moesten T-Boz en Chilli naar een creatieve oplossing zoeken: "We were forced to use a creative way to honour Lisa's memory and celebrate this milestone with the fans."

Nieuwe versie 'Waterfalls' in Japan

TLC scoorde twintig jaar geleden een grote hit met 'Waterfalls'. Toen T-Boz en Chilli bekendmaakten dat de single in een nieuwe versie zonder de stem van Lisa Lopes zou verschijnen, reageerden fans daar niet allemaal even positief op.

Lisa's zus Raindrop vertelde TMZ dat ze onaangenaam verrast was dat ze het nieuws via het internet moest vernemen en dat er niet eerst contact met haar was opgenomen.

Ster advertentie
Ster advertentie