3FM nieuws

Baantjes die we stiekem allemaal willen hebben

  1. Nieuwschevron right
  2. Baantjes die we stiekem allemaal willen hebben

Werkzoekende mensen opgelet! Netflix kwam afgelopen week met het nieuws dat zij gebruikers van de streamingdienst zoeken om ondertitelaar te worden. Nadat je een examen hebt afgelegd, mag je vervolgens voor het astronomische bedrag van meer dan 11 dollar per minuut films en series ondertitelen. Dat klinkt als kassa. Nu vragen wij ons af: welke 'gekke' baantjes zorgen nog meer voor een dikke bankrekening.

1. Panda-knuffelaar

Wil jij panda-knuffelaar worden? Dan zijn ze in de Chinese stad Peking op zoek naar jou. De eisen? Je moet 22 jaar of ouder zijn en je moet het verschil weten tussen een panda en een kaola. Easy toch? Nu wil je vast ook weten wat je ervoor terugkrijgt. Nou, een woning, een SUV en 2500 euro per maand. Waar kunnen we solliciteren?

2. Waterglijbaantester

Hou je van zwemmen en glijbanen en dat soort dingen? Wordt dan vooral geen zweminstructeur, maar solliciteer naar de functie van waterglijbaantester. Zes maanden testen hoe goed je glijdt, hoe hard je neerkomt, en andere dingetjes. En als bonus vindt je werk vooral plaats op tropische oorden. Salaris? 12.300 euro. Let's go.

3. Zitzakverkoper

Ben jij lui en kun je goed chillen? Dan is een baan als zitzakverkoper misschien wel iets voor jou. Een beetje aan het strand zitten en mensen overhalen om zo'n zitzak aan te schaffen men de hele zomer op kan relaxen. De verdiensten zijn niet bekend, maar 'chillen', 'zon', 'feesten' en 'strand' zijn de trefwoorden van deze vacature.

5. Lekker platliggen

Als jij een gezonde man bent tussen de 20 en 45 jaar, een BMI hebt van tussen de 20 en 27 en intens veel van slapen houdt, scroll dan niet verder. Het instituut voor Ruimtegeneeskunde en Fysiologie zoekt mannen die zestig dagen lang plat op hun rug willen liggen. Voordeel: een salaris van 16.000 euro. Nadeel: Douchen, toiletteren en zelfs eten gaat een beetje moeilijk.

6. Chocoladeproever

Een topbaan die niet helemaal goed is voor je lijn. Je gaat namelijk de hele dag chocolade proeven. Ben jij iemand met verfijnde smaakpapillen en niet bang om tonnetjerond te worden? Dan kan jij 47.000 euro per jaar verdienen.

7. Beddentester

Lekker springen op matrassen, kussengevechten houden of gewoon echt slapen. Het beroep beddentester is al jaren een serieus beroep waar je maandelijks flink wat mee kunt verdienen.

8. Golfballenduiker

Op de golfbaan verdwijnen die balletjes f*cking vaak in het water. En die balletjes zijn dus best wel wat geld waard. Golfbanen zijn bereid je €100.000 per jaar te betalen om deze balletjes voor ze op te duiken!

9. Wiet-tester

In Nederland is het legaal om jointjes te roken, in bepaalde steden van Amerika ook. Maar die hebben er niet zoveel verstand van als wij Nederlanders. In The States zijn ze dus op zoek naar iemand die het verschil tussen goede en slechte wiet kent.

Ster advertentie
Ster advertentie