3FM nieuws

Sander Hoogendoorn krijgt na 7 jaar een herkansing bij De Slimste Mens

foto: 3FM/BNNVARA/KRO-NCRVfoto: 3FM/BNNVARA/KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Sander Hoogendoorn krijgt na 7 jaar een herkansing bij De Slimste Mens

Je zou het bijna niet geloven, maar het is 7 jaar geleden dat 3FM-dj Sander Hoogendoorn mee heeft gedaan aan De Slimste Mens. Dit is natuurlijk de uitgelegen kans om deze quiz opnieuw te doen, om te testen of hij er daadwerkelijk slimmer op is geworden. Thijs legt dezelfde vragen aan hem voor. Zou hij het nog weten…?

Vraag 1: Wat is het Italiaanse woord voor bloedwraak?

Hij zit meteen in de buurt met ‘Revenga’, maar dat is het nog niet helemaal. Na nog een tip van Thijs heeft hij ‘m goed, namelijk: “Vendetta.” 7 jaar geleden wist hij het niet, dus hij heeft er nu al iets van geleerd.

Vraag 2: Waar is een dier mee bezig als de verteller in een mooie Engelse BBC natuurdocumentaire spreekt over hybernation?

Hier hoefde Sander niet lang over na te denken. ‘’Deze weet ik, want die had ik toen ook goed. Dat is winterslaap’’. En zoals gezegd, deze was helemaal goed.

Vraag 3: Wat is de Latijnse letterlijke vertaling voor een wurgslang?

Hier denkt Sander Thijs even slim af te zijn: ‘’De vertaling is toch wurgslang?’’ Maar hier snapte niemand iets van. ‘’Nee, in het Latijns.’’ Verduidelijkt Thijs. Hij waagt nog een gok: “Ik denk Piton.” Maar tevergeefs. Het goede antwoord was: Boa Constrictor’’ Tijdens De Slimste Mens wist hij het ook niet.

En dan de laatste vraag, de bekende 4: Wat weet u van ‘erectie’?

Sander brandt los: ‘’Stijve piemel, bloed wat er naartoe stroomt, penis, gezwollen bloedlichaampjes… zwellichamen, geil zijn, opgewonden… penetratie kan je ermee doen, dat is heel handig.’’

De goede antwoorden waren: Stijve penis, zwellichamen, viagra en ejaculatie.

Het ging niet helemaal soepel, maar we kunnen wel stellen dat Sander er naar 7 jaar, een beetje op vooruit is gegaan.

Bekijk het hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie