3FM nieuws

Ilse en Waylon 2e op het Songfestival, Conchita eerste

  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse en Waylon 2e op het Songfestival, Conchita eerste

Ilse en Waylon alias The Common Linnets zijn met 'Calm After The Storm' als tweede geëindigd op het Eurovisie Songfestival.

De eindstand van het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen:

1. Oostenrijk - 290 punten
2. Nederland - 238 punten
3. Zweden - 218 punten
4. Armenië - 174 punten
5. Hongarije - 143 punten
6. Oekraïne - 113 punten

Een heel mooie tweede plaats voor Ilse en Waylon met hun song 'Calm After The Storm', achter de vrouw-met-baard Conchita Wurst van Oostenrijk. Het is de beste prestatie sinds 1975 toen Nederland eerste werd.

Calm After The Storm is Heel Goed Liedje

Waylon en Ilse waren er van overtuigd dat ze iets goeds hadden gemaakt. Het liedje moest in Nederland tot aan de finale nog 'landen'. Maar het blijkt inderdaad een Heel Goed Liedje te zijn. Een groeiplaatje zoals dat in muziekland ook wel genoemd wordt. Het moet even in je systeem komen, maar als het er eenmaal in zit dan gaat het ook niet meer weg. En de regie heeft ook geholpen.

Nederland levert kwaliteit aan Songfestival

Het is het tweede jaar op rij dat Nederland 'kwaliteit' naar het Songfestival stuurt. Geen circusshow, geen rare jurken, blote voeten of vrouwen met piemels: het liedje staat centraal. In 2013 behaalde Anouk voor het eerst sinds jaren weer een Top 10-notering met haar 'Birds'.

Zou Nederland het doorgaans discutabele niveau van de muziek van een kwaliteitsimpuls kunnen voorzien de komende jaren? Laten we het hopen. Hamvraag is dan: wie sturen we volgend jaar naar het Songfestival?

Bløf?

Blaudzun?

Kensington?

Dotan?

Mr. Probz?

Bo Saris?

Let us know.

Ster advertentie
Ster advertentie