3FM nieuws

Nieuwe album Disclosure komt uit op 25 september

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe album Disclosure komt uit op 25 september

Jippie! Eindelijk meer duidelijkheid over het album van Disclosure! De Britse broertjes brengen op 25 september hun nieuwe plaat Caracal uit, zo maakten ze zondag 7 juni bekend in een YouTube-video:

Disclosure zit al een tijdje in de studio om te werken aan hun nieuwe studioalbum. Zo kwamen ze begin mei met de track 'Bang That' en volgde een maandje later 'Holding On'. Van die laatste track zijn we zo verknocht, dat we 'm uitriepen tot 3FM Megahit.

Veel samenwerkingen

Net als op de eerste plaat, bevat het tweede album ook weer de nodige samenwerkingen. "Een aantal grote namen, maar ook zangers waar nog niet iemand van gehoord heeft", aldus Disclosure tegenover NME. Gregory Porter is de eerste grote naam op het nieuwe album, welke artiesten volgen is nog niet duidelijk. Maar waarom een lynx (Caracal) als albumtitel? Die keuze was snel gemaakt, volgens Disclosure:

"Ik houd ervan hoe lynxen eruit zien, hun psychische mogelijkheden en hun anonimiteit. De lynx past ook erg goed bij ons Wild Life-merk (een festival dat Disclosure organiseert). Daarom was het een logisch visueel element voor het nieuwe album. En tijdens de opnames voelde het ook heel natuurlijk om het uiteindelijk als albumtitel te gebruiken."
- Howard Lawrence van Disclosure

Zelf geschreven

Op het eerste album werd Disclosure openlijk beschuldigd door Katie Farrah Sopher: zij zou de teksten geschreven hebben voor de nummers 'Latch', 'You And Me' en 'White Noise', maar zou daar geen credits voor hebben gekregen. En dus maken de Britse broertje nu duidelijk dat ze ieder nummer van het tweede album zélf schrijven:

"We willen duidelijk maken dat ieder Disclosure-nummer dat we maken door onszelf geschreven is."
- Disclosure over nieuwe studioalbum

Disclosure

De Britse broertjes Disclosure braken in 2013 door met 'Latch' en 'You And Me', waarop ze samenwerkten met Sam Smith en Eliza Doolittle. De meest recente track die het duo uitbracht, was 'Holding On', waarop ze samenwerken met jazzmuzikant Gregory Porter.

Disclosure ft. Gregoy Porter - 'Holding On'

Ster advertentie
Ster advertentie